randersbylogo_lille

Staten sylter Gudenåen

Det er statens høring af udkast til ”Vandplan for Randers Fjord”, der viser, at beslutningen om sikring af Gudenåens fri passage ved Tangeværket nemt kan blive skudt til hjørnespark. Vel at mærke et hjørnespark, der kan komme til at vare hele seks år. Statens begrundelse er, at der er uklarhed om tolkningen af vandrammedirektivets bestemmelser og dermed om omfanget af krav fra EU til ændringer af forholdene ved Tange Sø.
 
Østjyske politikere stærkt utilfredse
Efter et møde mellem borgmestrene i Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner – Henning Jensen Nyhuus, Jan Petersen og Kirstine Bille – samt seks østjyske folketingmedlemmer, er der enighed om at statens udkast til vandplan ikke er acceptabel. De østjyske politikere udtaler samstemmende stærk kritik af planen, der foreslår at udsætte genopretningen af Gudenåens frie løb til 2. planperiode (2016 – 21).
”At udskyde problemstillingen omkring Tange Sø i yderligere seks år er fuldstændig uacceptabelt. Gudenåen skal ikke lide under problemer med fortolkning af bl.a. EU-krav,” siger de og fortsætter: ”Der bør snarest muligt tages initiativ til at skabe politisk enighed om at genoprette Gudenåen som et sammenhængende vandløb med fri passage fra Tinnet Krat til Randers Fjord.”
 
Genopretning må ikke stoppes nu
I 2009 fjernede Skov- og Naturstyrelsen den næstsidste faunaspærring i Gudenåsystemet ved Vilholt Mølle. Derfor mangler der nu – som det eneste sted – at blive skabt fri passage for Gudenåens løb ved Tangeværket, før Gudenåen igen kan flyde helt frit.
”Derfor giver det ingen mening at udskyde naturgenopretningen af Gudenåen yderligere” fastslår de østjyske politikere, og tilføjer:
”Der skal som minimum skabes fri passage ved Tangeværket ved at etablere et langt omløbsstryg uden om Tange Sø, og det skal gøres snarest muligt.”
 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri




Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul