find forsikring
tryggevaeldeaa18-rimtedk

Status på rimte-projektet

Med denne status håber jeg virkeligt, at vinteren omsider er overstået, og rimtefiskeriet er i fuld gang landet over.


Jeg har fået muligheden for, her i Fiske Avisen, at bringe en opdatering på rimteprojektet. Der er pt. indsamlet 79 prøver fra forskellige
rimter fra seks lokaliteter. Lokaliteterne er alle på Sjælland indtil videre, men det er mit håb, at Jylland også med tiden bliver repræsenteret i samlingen.

Ud af de 79 rimter er 78 vejet og målt. Gennemsnitsvægten af de 78 rimter er 1,71 kg, og gennemsnitslængden er 48,8 cm. Der er altså tale om relativt flotte eksemplarer, der har lagt krop til dna-prøverne. Dna-prøverne er i øvrigt taget som finneklip på venstre bugfinne samt ved udtagelse af ét enkelt skæl. Disse placeres i et prøverør med ethanol og opbevares efterfølgende i fryseren.

De indsamlede prøver afleveres til biolog ved Zoologisk Museum, Henrik Carl, som sørger for endelig analyse, når projektet starter officielt.

Har du spørgsmål, informationer eller anden brugbar viden, er jeg meget interesseret i at høre nærmere. Al information er relevant – uanset fangstlokalitet. Så længe der er tale om rimter, er jeg interesseret.

Med ønsket om et godt rimteår, rimte@rimte.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse