jan_weber_14_4kg_116cm_garnanas

Storgedder fra Garnanäs

Jagt & Fiskerimagasinet arrangerede en geddetur til Blekinge i dagene fra 19.-21. april. Blekinge-området, hvor der fiskes, ligger mellem Karlshamn og Rönneby og bare 3 timers kørsel fra København

Fordelen ved at fiske gedder i Sverige er, at de ikke er fredet i april, så vi starter og forlænger geddesæsonen på denne måde. Vi dyrker desuden catch & release fiskeri, så bestanden beskyttes fremadrettet.

Isen var gået kun to dage før, vi ankom, hvilket betød, at de fleste gedder ikke var blevet fisket på i over et halvt år. Vi hørte kun om én person, som havde fisket de to foregående dage. Han havde fanget masser af gedder. På den bedste dag fik han, alene mand på vandet i en stor vig, hele 41 gedder, dog ingen store! Stor optimisme inden første fiskedag fredag.
Torsdag og fredag blæste det med hård og lun vind fra syd/sydvest – det absolut bedste for geddefiskeriet derovre, da det presser gedderne ind i gydevigene på denne årstid.

Læs hele Andreas Holm Nielsens rapport fra Garnanäs, der bl.a. indholder en storgedde på 14,4 kg, i maj-udgaven af Fiske Avisen, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Besøg Garnanäs Sportsfiskecamp her.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse