dsc_0249

Team Stormen genvandt DM i Fladfisk, et stævne der sluttede dramatisk

Niclas Iversen, Charlottenlund vandt den individuelle DM titel i Fladfisk og Team Stormen, Charlottenlund genvandt titlen Danmarksmestre for bedste team.

150 både med 400 mand ombord deltog her i weekenden i Danmarksmesterskabet i Fladfisk, der for 8. gang blev afholdt fra den lille Onsevig Havn på Nordvestlolland. Deltagerne kom fra hele landet, i
alt var bådene hjemhørende på 80 forskellige postnumre i Danmark.

Startskuddet gik lørdag morgen kl 8.15, en fascinerende flot start for de ca. 300 tilskuere på land, da 150 både gassede op for at nå de bedste fiskepladser først. Bådene blev i løbet af kort tid spredt over hele Langelandsbæltet, Storebælt og Smålandsfarvandet.

Lørdag morgen var der megen blæst over Onsevig, men da starten gik, havde vinden lagt sig. I løbet af formiddagen begyndte regnen, som tiltog. Søndagen startede med svag vind men over frokost tiltog vinden og bådene begyndte at komme tidligere ind. Vejret satte også sit præg på antallet af fangede fisk. Lørdag meldte alle både om tilsammen ca. 3.200 fisk og søndag blev det til ca. 900 fisk, hvoraf hovedparten blev sat ud igen. I alt blev der fanget ca. 4.100 fisk, hvilket er det laveste tal i mange år for DM i Fladfisk.

Der fiskes efter fire fladfiskearter: ising, rødspætte, skrubbe og pighvar. Vinderfisken, der gav førstepræmien og DM titlen til Nichlas Iversen var en pighvar på 2503 g (83.85 point). Det blev til sølv til Jørgen Als fra Greve og bronze til Thomas Stoffer fra Hasle.

Teamkonkurrencen og dermed titlen som Danske mestre blev vundet af sidste års guldvindere, Team
Stormen fra Charlottenlund (Nichals Iversen, John Iversen, Paw Meinertsen). De vandt med 252,5
point over Team BJ biler fra Greve (Jørgen Als og Jimmy Jensen). Bronze gik til sidste års
sølvvindere Team Gnavpot (Thomas Stoffer og Thomas Pedersen).

Juniorkonkurrencen blev vundet af Rose Hansen fra Kirke Hyllinge.

Dramatisk afslutning
Ved konkurrencens afslutning manglede der imidlertid en båd og tre deltagere. Da de ikke kunne lokaliseres bliver præmieoverrækkelsen indstillet og en eftersøgning igangsat af stævneledelsen. Søværnets Operative Kommando blev tilkaldt, da det var konstateret, at de ikke befandt sig i det
område på havet, som de havde oplyst.

Præmieoverrækkelsen blev først gennemført 2½ time senere end planlagt, da der var modtaget
information om, at de tre nødstedte var redet og i god behold.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse