find forsikring

Hen igennem oktober og november måned indtages østkysten syd for Sæby i Nordjylland af vadefiskere. Vadefiskere i alle aldre, bevæbnet med almindelige fiskestænger, hjul, forfang og ikke mindst waders. Waders er en vigtig ingrediens til denne type fiskeri. Af andre rekvisitter kan nævnes havestole, stangholdere og masser af børsteorme.


Vadefiskeri på Nordjyllands østkyst
Strandene ved Solsbæk, Nørreklit, Sønderklit og Lyngså er yndede steder for denne type fiskeri. Lige så langt øjet rækker mod nord og mod syd ses der havestole med lystfiskere, der venter på bid. Sidder de ikke der, så ses de vade ud i havet med deres fiskestang, eller også er de på vej ind igen efter at have kastet agnen ud.

Det er fladfisk, der er målet. Rødspætter, skrubber, isinger og ”leps” (krydsning mellem rødspætte og skrubbe) indtager nu østkysten i et par måneder, og det i anselige mængder.

På disse strande syd for Sæby er det ikke surfcastere, der prøver lykken. Det er familier med større børn, der iført waders går de 80 til 100 meter ud i vandet, der inden for denne afstand kun er 50 til 70 cm dybt. Herefter bliver det hurtigt dybere, og her stopper de så vadningen og kaster agnen så langt ud som muligt, hvorefter de vader i land igen.

Læs hele artiklen i Fiske Avisens november-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul