find forsikring
kystlaks_kristoffer_young_kaag_vestergaard

Vanvittigt fiskeheld: Først en 4 kilos havbars – og så lige en kystlaks

En østkyst havbars på 4 kilo og så toppet med en kystlaks på flue – Kristoffer Young Vestergaard har haft en god sommer i det østjyske!

Jeg ved ikke hvad der sker med mit fiskeheld i Randers fjord, men jeg klager bestemt ikke, fortæller Kristoffer om sin kystlaks:

Var efter de sidste dages møg-vejr trængende for at komme ud – så trodsede utætte waders mm. for at komme ud i et par timer. Havde kigget vandstandsudsigten og kørte til Udbyhøj for at fiske på det faldende vand her midt på dagen. Parkerede ved færgen og vadefiskede på stykket nedenfor campingpladsen. Gik et godt stykke forbi bådbroen ved campingpladsen for at vade med den udafgående strøm og fiske mig tilbage mod bilen. langs sejlrenden. 

Første kast gav et hug af en lille HØ der fulgte med op af vandet da jeg gav tilslag, men ikke hang fast. Omkring 12.30 var jeg ud for campingpldsen og havde haft kun mærket lidt næbfisk-hug. Strømmen var nu ved at være på så højeste, så fiskede lidt som man ville gøre nedstrøms i en å. 
Stod og blev lidt småirriteret over den våde fornemmelse i mine waders, og kiggede på at leader’en næsten nåede stangspidsen under Indtagning, da jeg så en glimtede blank side lige efter fluen – fuldt stop, sænk stangen! 

Jeg kunne se den blanke side vende mod den dalende flue, hvorefter den blev taget hårdt – tænkte straks go’ HØ, og fik en rigtig god fight på #6’er -masser af flotte spring helt fri af vandet og kraftfulde udløb. Ved første øjekast da fisken kom tættere på mig, tænkte jeg godt nok at den ikke lignede en typisk HØ, men mindede om en laks, men de spiser jo ikke når de er på vej mod åen – eller hvad? 

Fik endelig fisken i nettet og nu blev tvivlen endnu større – lignede godt nok en laks, især på hovedet og kæben. Vadede i land med den nettede fisk i vandet – og fik taget hurtigt mål og et par hurtige billeder til dokumentation, hvorefter den super flotte blank fisk fik lov at svømme videre, Måtte lige sidde ned og få sundet mig ovenpå den oplevelse inden jeg vadede ud og fiskede videre. Resten af turen tilbage mod bilen gav yderligere 2 makreller (400-500gr str.) der røg med hjem.

Fisken er helt bestemt ikke den største laks men det faktum, at det er min første DK-fangede laks og så endda fanget i ‘hjemligt kystvand’, jeg har pisket igennem i siden jeg kunne holde en stang gør denne oplevelse helt fantastisk og speciel!!!

Har været en helt igennem fantastisk sommerferie ‘hjemme’ ved Randers fjord !

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse