september_2017_grillet_havkat_1

Røget Havkat med grillede padron og sød kartofler

4 personer

Ingredienser:
Røget Havkat:
? 4 havkat fileter af 150 g.
? 2 spsk. Jamaican jerk rub kan købes eller blandes som efter opskriften
? 1 bakke padron peber
? 4 store sød kartofler
? Olivenolie
? Saften fra 2 appelsiner
? Chiliflager
? 1 spsk. tørret timian
? Salt og peber
? 1 bakke Smoke It All

Jamaican jerk rub:
? 2 tsk. hvidløgspulver
? 4 tsk. korianderpulver
? 2 tsk. ingefærpulver
? 1 tsk. allehåndepulver
? ½ tsk. revet muskatnød
? 1 tsk. tørret timian
? ¼ nelliker
? ¼ chipotle
? 2 tsk. peber
? 2 tsk. brun farin

Fremgangsmåde:
Jamaican jerk rub:
Kom alle ingredienser i en morter eller minihakker, og mort/blend dem til pulver. Rubben kan holde sig i ca.
1 år.

Grillede Padron Pebere:
Vask og tør padron peberne. Vend dem i olivenolie og drys dem med flagesalt.
Grill dem direkte indtil de bliver let sorte og falder sammen.
Bagte søde kartofler:
Skræl de søde kartofler, som skæres i store tern.
Vend dem i olie, og kom dem i et ildfast fad eller grillbakke.
Hæld saften fra appelsinerne over de søde kartoffeltern, og drys dem med chiliflager, timian og salt og
peber.
Bag dem i ovnen ved 180 i 20 – 25 minutter, eller tilbered dem indirekte på grillen ved samme temperatur
og minutter.

LÆS OGSÅ: Mangler du den perfekte gasgrill? Så find en billig gasgrill her

Røget Havkat:
Drys havkat fileterne med jamaican jerk rubben, og lad dem stå i køleskabet i en time.
Skyl og tør padron peberne. Vend dem i olie.
Start grillstarter op der er 2/3 fyldt, eller tænd for gasgrillen.
Når kullene er klar, hældes de i den ene side af grillen. Placer en drypbakke i den modsatte side.

Fjern dernæst folien fra Smoke it All røgsmuldsbakken, som placeres direkte ovenpå kullene, og læg
dernæst grillristen på.

Læg låget på grillen, og luk næsten for det øverste spjæld.
Når det efter ca. 1 – 2 minutter begynder, at ryge placeres havkatfileterne over drypbakken. Lad dem røge i
ca. 10 minutter.

Ved gasgrill placeres røgmuldsbakken over en tændt brænder, eller under risten direkte oven på en tændt
brænder. Røgtiden er den samme, men det kan tage lidt længere tid for røgen at udvikle sig i en gasgrill.
Søren har skrevet denne nemme sensommer grill opskrift, hvor man får en lækker krydret havkatfilet
sammen med søde spicy kartofler og grillede padron pebere.
Søren skriver for Smoke It All.

Udover at beskæftige sig med opskrifter til f.eks. Smoke It All har Søren har siden 2011 haft sin egen
madblog Gastromad.dk, og har f.eks. skrevet opskrifterne til grill og røgbogen Mad med Røg.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse