Tag på fiskeferie på Samsø

Sponseret indlæg

 

Samsø er et fantastisk sted for lystfiskere og naturelskere. Øen har cirka 120 kilometer kyststrækning, hvor der er alletiders mulighed for at fange alt lige fra multer og havørred til hornfisk og fladfisk.

Book et sommerhus og tag til Samsø på fiskeferie

Samsø er normalt meget besøgt, fordi det er så naturskøn en ø. Men, har du hang til fiskestangen, og kan du godt lide at stå tidligt op for at fange en ørred eller to, bør du straks booke en af de mange skønne sommerhuse, der er på øen, så du kan komme afsted på en god fiskeferie. Det behøver ikke være i højsæsonen, da der er mulighed for at fange fisk på Samsø året rundt.

Fiskesæsoner på Samsø

For at give dig et overblik over, hvad du kan forvente dig af de forskellige sæsoner på Samsø, kommer her et overblik (havørreder kan dog fanges året rundt).

April

På Samsø er der ingen åer eller ferskvandsudløb. Der kan derfor være langt mellem fiskene om vinteren, men om foråret vågner kysten virkelig op. I april kan du særligt på den sydlige og sydøstlige del af øen være heldig at støde på stimer af havørred.

Maj

I denne måned kommer hornfiskene for alvor til Samsø. De samles særligt i Stavns fjord, hvor du kan være heldig at se dem bevæge sig i overfladen, når solen står højt på himlen. Du kan være rimelig sikker på at få bid.

I slutningen af måneden kommer de første multer også. De er dog svære at fiske, da de lægger sig til bunden. De bliver på øen hele sommeren og frem til september.

Juni – august

Her er der særligt gode muligheder for at fange havørreder. Er vandet ved at være badetemperatur, kan det dog være en fordel at opsøge de strømfyldte rev med dybt vand. Ellers er det også muligt at fange multer hele dagen.

September

Er du vild med multer, skal du tage til Samsø i september, da det er her, fiskeriet af dem topper. Det er også muligt at fange havørred i dagtimerne – og på denne tid af året vil de være vokset store.

Oktober – november

Oktober og november er her, hvor muligheden for at hive mange havørreder op af vandet er størst. Du vil især se dem springe rundt på revene. Skulle du få lyst til noget andet, kan du fra kysten også fange skrubber og isinger.

Rigtig god fiskeferie!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse