fiskeguiden_fladfisk_23

FISKEguiden fladfisk – fra turbåd og mole

Femte afsnit af FISKEguiden er nu udgivet, og denne gang handler det om fladfisk. Niels og Gordon er taget med turbåd på Øresund og kravlet ud på molen i Gilleleje. Der bliver fanget masser af fladfisk, og Gordon gennemgår praktisk information om fisketeknikker, fladfisketakler og valg af agn. Vi ser også forskellen på de forskellige arter fladfisk.

De flotte undervandsoptagelser giver et spændende indblik i fladfiskenes opførsel og suppleres glimrende af Gordons afslappede og lærerige facon og Niels’ fine nærbilleder af alle detaljerne. Man er vist ikke i tvivl om, at Gordon elsker at fiske efter flade, når man har set dette afsnit. – Og du kan godt regne med, at du selv får lyst til at tage ud efter de flade efterfølgende!

I programmet benytter Gordon sin taletid til at påpege de problemer, som desværre findes i mange havne, hvor fiskeri ikke altid er tilladt. Det er noget som både Fishing Zealand og Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder på at forbedre via samarbejde med kommunerne og havnemyndighederne.

Taskforcen for Lystfisketurisme, som både DSF og FZ sad med i, anbefaler ”Bedre adgang til lystfiskere i de danske havne”, og der står følgende i rapporten: ”Bl.a. for at fremme ”street fishing” og molefiskeri i danske havne anbefaler taskforcen, at der indgås dialog med de enkelte havne vedr. håndhævelse af den nuværende terrorsikring, så lystfiskere kan få øget adgangen til moler, kajanlæg m.m. på de arealer, som ikke er permanent sikret.”

Du kan læse mere om denne taskforce og downloade selve rapporten her. http://fishingzealand.dk/debat/fodevareministerens-taskforce-rapport-undervejs/

Gordon fortæller, at hans personlige engagement som lystfisker bl.a. startede på Gilleleje Mole, hvor han som barn fangede masser af fladfisk, men også ulke, ålekvabber, hornfisk, makrel og meget andet.

– Jeg husker tydeligt hvordan jeg observerede de ældre og dygtigere lystfiskere, og hvordan folk glædeligt hjalp mig på vej. I udlandet ser man masser af steder, hvor molefiskerne står side om side, endda deciderede ”fiskepiers” skabt til dette formål. Heldigvis er  der også flere gode eksempler herhjemme i DK, og jeg håber, at vi kan påvirke beslutningstagerne til at åbne endnu flere steder og udvikle dem med faciliteter for lystfiskere. Jeg er rigtig glad for den proces, vi har indledt i Fishing Zealand og medlemskommunerne, der skal forsøge at forbedre mulighederne på dette område, skriver Gordon i et blogindlæg på fishingzealand.dk.

Se det femte afsnit af FISKEguiden her.
https://youtu.be/6rrw3-IGQEU

Næste afsnit af FISKEguiden kommer til at omhandle torsk og udkommer fredag d. 1 juli.

 Det er muligt at læse hele Philips beskrivelse af fangsten på www.srlk.dk (bliver aktiv i løbet af i aften).

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse