find forsikring
fiskeguiden_gedde

FISKEguiden – ny programserie om lystfiskeri

Danmark har fået en ny instruktiv programserie om lystfiskeri. Det hedder ”Fiskeguiden”, og de to første programmer om henholdsvis geddefiskeri og havørredfiskeri er nu online og kan ses/streames helt gratis. I løbet af året vil der udkomme yderligere otte afsnit, som også vil kunne streames gratis.

FISKEguiden er en serie på 10 gratis fiskeprogrammer, der kan inspirere og hjælpe dig med at blive en dygtigere lystfisker. Programmerne har fokus på instruktion og er primært tiltænkt nybegyndere i alle aldre.
 
FISKEguiden produceres af Danmarks mest erfarne, når det gælder at stå bagved eller foran et filmkamera, når der skal fiskes og forklares. Niels Vestergaard er en anerkendt fotograf og filmmager, og han står bag mere end 35 fiskefilm udgivet på DVD og Video-on-Demand. Gordon P. Henriksen har bl.a. medvirket i DR-programmerne Storrygeren, Nak & Æd og Fiskemissionen såvel som King Fishers på National Geographic Channel.

Mange af lystfiskerprogrammerne på tv-kanalerne har nydt stor succes pga. deres stemning og underholdningsværdi, men denne gang ville vi fokusere på information, grej og teknikker. Jeg oplever, at der er rigtig mange derude, der efterspørger netop denne slags information, og vi håber, at de ti afsnit af FISKEguiden kan være med til at formidle på en ny og fed måde, forklarer Gordon.

FISKEguiden vil byde på et mix af inspirerende praktisk fiskeri og alt det basale om valg af krogtyper, stænger, liner, hjul, agn, forfang og teknikker, fortæller Gordon. Vi vil gå helt i dybden og forklare alt fra bunden og vise grejet, knuderne og detaljerne. Ikke bare ved snak, men også ved praktisk fiskeri – og ikke mindst fangster. Regler for fiskeriet såsom fredningstider, mindstemål osv. bliver gennemgået for de forskelige arter, og der bliver lagt stor vægt på etik, god stil og bæredygtigt lystfiskeri, forklarer Gordon.
 
FISKEguiden er Niels’ og Gordons egen idé, men konceptet er kun blevet realiseret takket være sponsorater fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand samt grejbranchen: Abu Garcia, Powerbait, Gulp Alive, Rapala, Shimano, Westin, Savage Gear, Prologic, Garmin og Geoff Anderson. Niels og Gordon har, lige som sponsorerne, en interesse i at inspirere nye lystfiskere, både at lærer dem teknikker og ikke mindst om hvordan man bør opføre sig som lystfisker. Sponsoraterne betyder, at programmerne bliver tilgængelige for alle og kan ses og deles gratis online.

FISKEguiden publiceres via Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube-kanal, og herfra kan de efterfølgende frit indlejres på alt fra hjemmesider, blogs, facebook og lignende. Tanken er, at alle fiskeforums og medier, grejbutikker, bloggere mv. kan indlejre de enkelte afsnit på deres egne websites, og at alle kan dele filmene, hvor det måtte være relevant. På denne måde kan vi alle sammen være med til at sprede viden om fisketeknikker og god stil ved fiskevandene gennem de næste mange år.
 
Så herfra skal der lyde en stor opfordring til at dele filmene på de social medier, websites og blogs og til at henvise til dem, hver gang folk beder om gode råd til fiskeriet, slutter Gordon.
 
Geddeprogrammet kan se her: https://www.youtube.com/watch?v=p4wnXzUqO70

Havørredafsnittet kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=AsiS1ot2uXs

I løbet af juni udkommer der også et afsnit om hornfisk samt Put & Take, og senere i løbet af 2016 kommer der afsnit om torsk, makrel, sild, aborre, fladfisk og medefiskeri. De nye afsnit vil løbende blive publiceret på Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube-kanal, og du kan altid holde dig orienteret om samtlige afsnit, der er udkommet, på www.fiskeguiden.info

Læs mere om konceptet og tankerne bag programmet her.
http://fishingzealand.dk/nyheder/fiskeguiden/

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse