find forsikring
god-fiskeline

Fiskeliner – Starter Guiden

Få et overblik over de bedste liner til fiskeri i salt og ferskvand.
Vælg af den rigtige Fiskeline (type)
Når man tager på kysten for at fiske efter havørreder, så er det vigtigt at fiskelinen spiller maks for at få den bedste oplevelse med fiskeriet, det gælder sådan set ved alle fiskevande.
Står du med noget Line du ikke rigtig kan få kastet ordentlig ud, så bliver det bare en træls dag på kysten.
Jeg foretrækker selv en 0,12mm fletline da den virkelig kan komme langt ud og så kaster den bare rigtig godt. Mit hjul er et shimano stradic, og det er bare en fornøjelse at kaste sit blink eller bombardaen ud i vandet, for det kommer rigtig langt ud uden problemer.
Fletline str 0,12mm bruger jeg uanset om jeg skal fange havørreder, multer eller pighvarre. Den er meget allround.
Tager jeg i åen efter laks så har jeg min fletline på, montere en 3 svirvel med lod på og så en fluorocarbon Line da fiskene slet ikke kan se denne Line. Den bliver helt usynlig i vandet. Dette setup bruger jeg også i de Fynske åer efter havørreder.
Tobias Henningsen
Skal jeg på pilketur efter torsk eller langer, så er det en fletline på 0,17mm da den er nem at fiske med og kan holde til de store fisk. Det skal være lige til at gå til hver gang og det bliver det med den rigtige Line.
Hvad skal man kigge efter når man vælger fiskesnøre

Først og fremmest skal man tænke over hvilket fiskeri man gør mest i, er man mest til ormefiskeri efter aborre i åen eller regnbueørreder i put and take søen så er det glimrende med en nylonline.
Men er det mest kysten man fisker på, så vil jeg klart anbefale en fletline da den kaster bedst og der er meget følelse med fisken selvom den kun hugger blidt. Man er ikke i tvivl når der er hug med fletline på, det kan være lidt sværere at mærke med nylonlinen. Det samme gælder havfiskeri fra båd, så vil jeg også helst bruge fletline.
Billig vs Dyr Fiskeline
En nylonline er billigere end både flet og fireline og tager jeg i putten efter regnbueørreder så vælger jeg selv en nylonline.
Men derimod på kysten så vil jeg gerne betale lidt mere og få fletline eller fireline på spolen.
Skal jeg fiske i en sø med prop og orm eller bundfiskeri så er det også nylonline jeg fisker med. Man kan nemt miste noget grej ved bundfiskeri, derfor at det fint med en billig nylonline.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse