find forsikring
hoejrup_brasen

Specimenfiskeri januar-marts

I og med at det hurtigt bliver mørkt, fungerer det meste af vores fiskeri i januar i weekenderne. Det er sjældent, at vi når at have fri fra arbejde eller studie før ved to-tre tiden, og så er der ikke meget tid at fiske i, før mørket kommer. De mørke timer kan dog bruges til andre fiskerelaterede ting. Her sætter vi os og binder rigs til fiskeriet efter rovfisk eller til medefiskeriet, som jo faktisk er lige på trapperne. Når fiskeriet virkelig kører i de varme måneder, gider vi ikke bruge alt for lang tid på at sidde og ”nørde” rigs.
Derudover kan vi sætte os ned med en god fiskefilm og lære noget nyt eller få plejet vores fiskefeber lidt (selvom det tit virker stik modsat). Her kan vi især anbefale de engelske medefilm ”Passion for Angling” og ”Catching the Impossible”, som begge har nogle fantastiske vinterscener med både søernes glubske rovfisk og åernes imponerende medefisk.
Uanset hvad vil vejret i januar være koldt. Derfor har du brug for ordentlig påklædning, hvis du vil fiske effektivt i mere end et par timer. Især yderpunkterne som hoved, hænder og fødder er vigtige at holde varme. Som det generelt gælder med beklædning, nytter det ikke noget at spare på disse punkter. Kvalitet er ofte dyrere, men vi vil bestemt mene, at det er det værd. Investerer du i en ordentlig hue, et par gode fiskehandsker samt sokker og vinterstøvler, der kan holde varmen på selv de koldeste dage, vil du ikke fortryde det. Det vil i sidste ende resultere i, at du kan fiske koncentreret i længere tid. Området omkring halsen kan tit være et sted, hvor du kommer til at blotte huden, og du kommer derfor hurtigt til at fryse. Her vil en halsedisse være en virkelig god investering, og den kan samtidig trækkes op over næsen, hvis det bliver nødvendigt. Som yderdel vil en god termodragt være at foretrække.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse