find forsikring
smaalandsgedder

Eventyr på den svenske østkyst…

De brakke svenske kyster byder på masser af potentielt godt geddevand. Her er vidderne store og mulighederne for at finde sine egne jomfruelige pladser til stede.

Selv om solen ihærdigt forsøger at brænde morgentågen af, ligger den stadig tungt som et tæppe hen over den flade og blanke overflade. Kun de små minimalistiske bølgeskvulp afslører stenene, der under overfladen ligger spredt ud over pladsen og udgør det perfekte revir for gedderne at ligge i baghold i.

Vi befinder os et sted på den svenske østkyst. Vi ved ikke meget om de ca. 70 km kyst, vi har sat os for at udforske på denne tur, og deciderede pladser på strækningen ved vi intet om. Foruden selve turen er der dog blevet brugt mange timer på at studere luftfotos og vandrerkort over området for at skabe os et overblik over potentielle strækninger og pladser, der kunne huse en gedde eller to. Efter flere ture til de sydsvenske kyster er denne tur helliget et område, vi ikke har hørt ret meget om, og hvor vi på forhånd ikke kender nogen pladser. Derfor kan turens succeskriterier ikke kun måles i størrelse og antal, men i helhedsoplevelsen af det at søge sine egne pladser og få sin egen anerkendelse ved selv at finde og overliste sit bytte og derved jagten på den enkelte fisk frem for jagten på de store tal.

Vi fisker os hen mod de spredte sten i vandet, og hver gang fluen lander på siden af en ny sten, intensiveres stemningen, og håbet bliver stille og roligt afløst af tro. Ud ad øjenkrogen ser jeg en hvirvel inde på det helt lave vand samtidig med, at min fars stang spændes. Turens første hook up er en realitet og så kun efter 15 minutters fiskeri! Efter en værdig fight kan en fin 5-kilos skønhed af en brakvandsgedde landes og beundres, inden den igen ryger retur.

Efter en god vandretur op ad kysten og et par kast til en enkelt lovende plads er det tid til at søge nyt vand. På vejen tilbage mod bilen kommer vi igen forbi pladsen, der tidligere havde kastet en fisk af sig, og vi beslutter os for at lige at fiske det helt lave vand inde ved sivene af. Og ligesom det tidligere er sket, er det efter ganske få kast igen ”den gamle”, der står med spændt klinge. Efter endnu en værdig fight kan vi denne gang lande en fisk på knap 6 kilo! Og så var det vist tid til at komme videre.

Læs hele Marc Skovbys artikel i det nye nummer af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse