lakselogo_breve

200.000 kroner til Gudenå-laksen

Lystfiskere langs Gudenåen har i løbet af 2009 indsamlet 211.000 kroner til udsætninger af laks i Gudenåen.


Lystfiskeriet efter laks i Gudenåen, har i mange år været et attraktiv gode for lystfiskerne i den nedre del af Gudenåen. Siden Randers Kommune i 1987 startede Lakseprojektet i Gudenåen, har det været muligt at fange laks, men specielt i de senere år er der blevet større fokus på laksefiskeriet og lystfiskere fra hele landet, samt adskillige udenlandske turister, søger til Gudenåen.
Baggrunden for, at det overhovedet er muligt at fange laks i Gudenåen skyldes, at Danmarks Center for Vildlaks hvert år udsætter adskillige tusinder unglaks – smolt, som efter 1-2 år i havet vender tilbage til Gudenåen som store laks, attraktive for en hver lystfisker. Uden de årlige udsætninger ville der ikke være laks at fange, da det fortsat ikke er muligt for laksen at yngle naturligt i Gudenåen, så længe Tangeværket spærrer for fiskenes frie vandring til gydepladserne. Den stadig stigende interesse for laksefiskeriet skyldes givetvis også, at det generelt går fremad for laksen i de danske laksevandløb. I de Vestjyske vandløb skyldes fremgangen heldigvis også, at der sker en betydelig forbedring i vandløbene, så laksen i stigende grad kan yngle naturligt. Danmarks Center for Vildlaks gør også en betydelig indsats i arbejdet for at sikre den oprindelige danske laks i de vestjyske vandløb. Udsætningerne i Gudenåen koster hvert år 1,2 mio. kr. Det har tidligere primært været Randers Kommune og Fiskeplejen, der har betalt for lakseudsætningerne. Randers Kommune har imidlertid i de senere år skruet ned for betalingen, så Danmarks Center for Vildlaks har haft betydeligt underskud på disse udsætninger. Danmarks Center for Vildlaks måtte derfor sidste år melde ud, at udsætningerne i Gudenåen ville blive reduceret, hvis DCV ikke kan opnå bedre driftsøkonomi. Denne udmelding fik lystfiskerforeningerne nedstrøms Tangeværket til at starte en landsdækkende internet indsamling til støtte for Danmarks Center for Vildlaks.
På hjemmesiden www.gudenaalaksen.dk kan alle; privatpersoner, sponsorer, foreninger og virksomheder indbetale deres tilskud. Det første år har allerede været en succes og der er i 2009 indsamlet 211.000 kr. Dette beløb vil blive overrakt til Danmarks Center for Vildlaks ved et arrangement på centret torsdag den 28. januar kl. 15.30 – Alle er velkommen.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse