tivolikonkurrence2011_fra-venstre-michael-lars-og-brian

5,5 kilos karpe vandt konkurrencen i Tivoli Søen

Den første lystfisker konkurrence på tid er netop blevet afholdt i Tivoli Søen. Det blev Michael Sørensen fra Herlev, som fik en velnæret karpe på 5,5 kilo på krogen. Hermed kan han kalde sig vinder af Tivolis lysfiskerkonkurrencen 2011, som for første gang blev afholdt i forbindelse med Fiskefestivalen i Tivoli der kører til og med den 14. september.

30 lystfiskere smed på slaget 12:00 krogene i Tivoli Søen og herefter havde de præcis en time at fiske i. Der gik nu heller ikke lang tid før de velnærede karper bed på krogene til fiskernes begejstring. Faktisk bed 15 karper på krogen i løbet af de første 10 minutter. Der var deltagelse af lystfiskere fra det meste af landet og langt de fleste fik en karpe på krogen.

Vinderen Michael Sørensen siger:
"Min plan var, at jeg så hurtigt som muligt fik kastet krogen i vandet. Jeg ved, at i en sø som Tivolis bliver karperne allerede efter 5 minutter hurtigt klogere og mere forsigtige, når de først har opdaget en eller fem fra flokken er væk. Det tog mig kun 10 minutter, så havde jeg vinderen på krogen," siger den glade vinder af Tivolis første fiskekonkurrence.

"Det gik helt som forventet og de store karper, der ikke er vant til snedige lystfiskere bed lystigt på. Den gamle rekord lød på en karpe på 15 kilo og den blev desværre ikke slået, men så er der jo basis for en ny konkurrence. Nu er karperne tilbage i søen og mon ikke de også har haft en begivenhedsrig dag," siger Lasse Due Andersen, Kurator for Tivolis Akvarium, der havde trukket lod blandt 400 lystfiskere som havde tilmeldt sig konkurrencen.

De tre bedste lystfiskere blev belønnet med billetter til musicalen Elsk Mig i Nat X-Mas, der kan ses i Koncertsalen i Tivoli fra den 11. november. 2011

De tre bedst placerede fiskere blev: 

1.Michael Sørensen, fra Herlev med en karpe på 5,5, kilo
2.Lars Rytter, fra Maribo med tre karper hvoraf den største vejede 5, 34 kilo
3.Brian Kristensen fra Kastrup, med to karper hvor den største vejede 5,05 kilo

Fiskefestival i Tivoli fortsætter
I dag tog Tivoli fat på en ny Fiskefestival, hvor der bydes på dage i fiskens tegn med alt fra gourmetoplevelser, kokkekonkurrencer til krabbevæddeløb. En ny fiskerflække med boder med alt godt fra havet ser dagens lys, og den skal bidrage til at åbne gæsternes øjne for havets fristelser.

Gæsterne kommer tæt på fisk og forskellige maritimt relaterede aktiviteter. Børn og voksne kan deltage i konkurrencer, pille rejer eller flå en rødspætte. Festivalen er blevet til i samarbejde med The Food Organisation Of Denmark og Danmarks Fiskehandlere. Det foregår fra den 10. september til og med 14. september. 
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse