steen_kirskov_dk_graeskarpe

6 års jagt belønnet: Ny dk-rekord i græskarpe på flue

Steen Kirskov har nu i 6 år jagtet en ny danmarksrekord i græskarpe, og har et par gange haft en på, men hver gang har jeg trukket det korteste strå.


Under en hygge tur med fluekæppen, i et vand som jeg kun troede husede spejl og skælkarpe op til 3-4 kg. Og hvor jeg allerede havde haft 2 mindre spejlkarper på land, ser jeg kort skyggen af en fisk, som jeg først bedømmer til at være en skæller, men bliver pludselig meget fokuseret, da jeg opdager det faktisk er en græskarpe.

Har fisket i søen 3-4 gange før, uden at se skyggen af græssere, så bliver nærmest febrilsk for at fange en nu.

Da jeg får kikket godt efter, kan jeg nu se flere cruise rundt og nippe til grødden, så da de er så optagede sf at spise, kan jeg jo kun håbe, de også vil lave en enkel fejl, at nappe min flue.

Men sjovt nok, er det som om min lille gule flue ikke er spændene nok, for alle fisk der bliver præsenteret for den, drejer pænt uden om.

Med et ser jeg en noget større fisk komme ude fra grødden, og ind mod kanten, kaster hurtigt ud foran den, men den svømmer langsomt forbi, forsøger igen da den nærmest står og spiser af bredden mindre end 1 meter fra os.

Denne gang bliver den irriteret af fluen, og vender om og svømmer langsomt ud igen, lægger et kort skråt kast foran græsseren, fluen rammer vandet 30-40 cm. Foran den, og denne gang svømmer den dovent over til fluen, stiger langsomt og tager fluen.

Som en refleks giver jeg modhug, og fisken er kroget, den tager et udløb direkte ind i grødden, så jeg må presse den, for at få den ud, men ud kommer den, og den kommer hurtigt ind mod nettet, men nix nej der skal den ikke op, så 2-3 gange tager den et udløb ud i grødden, og hver gang trækker jeg den ud igen, lige der er jeg glad for mit 0,25 mm. Forfang Sidste gang den kommer mod nettet, er det som om kræfterne er sluppet op, og den glider stille og sikkert ind i nettet.

Jeg er helt vildt overvældet, endelig er det lykkedes for mig, og så i en sø jeg slet ikke troede havde en bestand af græssere, men frem med vægt, målebånd og kamera.

Vægten stopper på 5,2 kg. Så den er 2,3 kg større end min egen DK flue rekord, længden siger 70 cm.

Vi får taget en række billeder, og får så hurtigt som muligt sat den ud igen.

Nu må vi se om jeg kan være heldig at der i en af de andre søer jeg også har fisket i år, vil kunne blive mulighed for at fange enten en spejl el. En skæl ??

Mvh. Steen Kirskov

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse