find forsikring
udbyhoej_havn

Åben havn i Udbyhøj Nord

Danmarks nye fjordhavn ved Kattegat og Randers Fjord kom godt fra start. Det fejres ved en aktiv dag med fiskeri, sjove vandaktiviteter, boder og masser af liv på havnen – inden sejlsæsonen går på hæld.

Det har været en travl sommer for havnefoged Christian Heibel Godsk. For tre måneder siden var han med til at åbne den nye lystbådehavn i Udbyhøj, der fra første dag viste sig som en succes.

”Jeg husker tydeligt, hvordan det på åbningsdagen blev ved med at strømme ind med gæster, så vores store parkeringsplads var fyldt. Der var bestemt mange, som vil se vores nye havn,” fortæller han.

Også fra vandvejen har der været et pænt besøg i løbet af sommeren til trods for, at den blev meget våd og kold.

”Jeg har endnu ikke gjort endelig status, men vi har haft omkring 400 gæstesejlere i løbet af de tre måneder, som havnen har haft officielt åbent,” fortæller Christian Heibel Godsk.

Fiskeri, fart og mad over bål

Om en måneds tid lukker han havnen ned for sæsonen og gør klar til foråret med en række nye tiltag, som endnu er på tegnebrættet. Inden da har fastliggere og tidligere som nye gæster mulighed for at opleve havnens aktivitetsdag ”Dyk og Pløk” den 8. september.

Her kan gæstesejlere både lægge gratis til og overnatte gratis. Havnen vil syde af aktiviteter. Der vil blandt andet være krabbefiskeri og kajaksejlads fra stranden. Lokale fiskere laver rundvisning på deres fiskekuttere, og man kan komme om bord på en vaskeægte pilotbåd. Der er opvisning med jetski. Lokale spejdere vil stå for et arrangement, hvor det vil være muligt at tilberede sin egen mad over åben ild. Endelig kan børn på natur- og jagtstien prøve, hvad det vil sige at være jæger og lystfisker. På havnen vil der også være smagsprøver og mulighed for at købe forskellige delikatesser.

”Arrangementet sker i samarbejde med fire lokale foreninger, samlet under navnet su-events.dk. Sammen ser vi frem til at vise havnen og de mange aktiviteter frem til en super hyggelig dag,” fortæller Christian Heibel Godsk.

Han suppleres af Vibeke Plauborg fra Sødring-Udbyhøj Borgerforening, der med stolthed i stemmen fortæller, at det er lykkedes at engagere musikgruppen Tørfisk til en koncert om aftenen.

”Den har vi allerede solgt en del billetter til. Men det er i talende stund stadig muligt at sikre sig billet,” fortæller hun.

Et andet scoop er aftalen med den kendte tv-kok Nikolaj Kirk og tv-journalist Jørgen Skouboe. De vil i løbet af dagen tilberede jagt og vildtmad over bål.

”Spisebilletterne til denne specifikke del af arrangementet er ganske vidst udsolgt. Men det vil bestemt være med til at skabe en særlig hygge på hele havnen. Og hvem ved måske bliver man inspireret til sin egen bålmad, når man ser de to tv-kendisser folde sig ud,” siger Christian Heibel Godsk.

Han opfordrer derfor alle både sejlende og kørende til at besøge havnen den 8. september.

Der er yderligere oplysninger om arrangementet via hjemmesiden www.udbyhøjlystbådehavn.dk.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse