skagen_avis_tunfisk_380kg

Auktionsmester: Der er rigtig mange tun ud for Skagen

Tunfisk i nordjyske farvande er ikke længere nogen sensation, ifølge auktionsmester Edvin Jensen fra Skagen Fiskeauktion. 

De senester uger er der blevet landet og solgt tunfisk i Hanstholm, Hirtshals og Skagen efter at have været forsvundet fra de .

– Der er rigtig mange tun ud for Skagen, så det er ikke længere en sensation, fortæller auktionsmester ved Skagen Fiskeauktion Edvin Jensen til TV2 Nord. 

På Skagen Fiskeauktion solgte man for få uger siden to tun på henholdsvis 224 kilo og 166 kilo, men i følge Edvin Jensen er der mange flere tun lige ud for kysten ved Skagen.

– Jeg har snakket med flere af de danske og svenske fiskere, og det er ikke længere et særsyn at se stimer af tun ud for Skagen. Der er blevet set tun så tæt som 7 mil (11 kilometer red.) ud for kysten. Det er lige før, at de svømmer mellem benene på badegæsterne, griner han.

Man må ikke fiske målrettet efter tun i følge dansk lov, men det er tilladt at beholde og sælge dem, hvis de havner i erhvervsfiskernes net som bifangst. 

Danske og svenske lystfiskere iværksætter i efteråret et mærkningsprojekt med den blåfinnede tun, som fanges, mærkes og genudsættes for at blive klogere på tunenes adfærd og trækruter. 
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse