rugekasser_lasse_blaakilde

Blåkilde Efterskole klar til nyt projekt med rugekassen

Så er projektet ved Blåkilde Efterskole atter i gang, i år ca. 300 meter opstrøms i bækken i forhold til sidste år, fortæller Knud Pedersen fra Logen til Havørredens Ve og Vel.

I går, torsdag, d. 14. marts 2013, var vi omkring DCV i Borris, for at afhente ca. ½ liter lakseøjenæg. Derefter gik turen til bækken ved Blåkilde Efterskole. Her mødte ca. 20 elever samt deres faglærer op, og fik en grundig gennemgang af rugekassens virkemåde m.v. Æggene blev ligeligt fordelt i 2 rugekasser og klækningen forventes at ske om ca. 3-4 uger. (orientering herom følger).

Som noget nyt måtte vi i år betale for æggene, hvilket vi naturligvis ikke umiddelbart havde økonomi til. Derfor ansøgte vi Dansk Laksefond om støtte til indkøb af æggene. Fonden var meget hurtig til at bevilge pengene, så vi atter kunne sove roligt om natten – STOR TAK til dem.!

Endvidere er Ålborg Universitet gået i gang med et forskningsprojekt om homing-effekten hos laksefisk. I den forbindelse vil man anvende rugekasser som et arbejdsredskab. Vi forventer at vort projekt ved Blåkilde Efterskole vil indgå i projektet som en del af deres forskning. I den forbindelse afventer vi at modtage 2 dataloggere til rugekasserne ved Blåkilde Efterskole. Dataloggerne vil omgående blive monteret i de 2 rugekasser, så snart vi har modtaget dem fra Ålborg Universitet.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse