bombom_gedderne

BomBom, kajakken og gedderne

Af I de senere år er det i kraft af internettet blevet en hel del nemmere at tilegne sig lystfiskerlitteratur og viden i form af artikler, hjemmesider, forumindlæg og ikke mindst videoer lagt på YouTube. Det er sjovt, lærerigt, inspirerende og tidsrøvende at surfe rundt derude og kan være en kærkommen erstatning de dage, hvor man ikke selv har mulighed for at praktisere sin hobby.

En af de You Tube-kanaler, jeg selv ser frem til hvert nyt indslag på, er BomBomVideo. Dennis BomBom fisker fra kajak efter især gedder – og det med succes. Dennis’ stemningsfulde videoklip giver en god fornemmelse af fiskeriet fra kajak. Jeg får umiddelbart en længsel efter at have vand under kølen og sætte krogen i vandet samtidig med, at det næsten føles som at være der selv.

Og en weekend i november var det lige, hvad jeg var. Med to woblere vrikkende forførende bag mig og Dennis BomBom – der udover woblere har et snurrende kamera kørende – i kajakken et par meter til højre, gennemskærer vore kajakker den blanke søs overflade. Vi befinder os på en mindre jysk sø, hvor vi sammen med ni andre kajakfiskere er på tur med ”Kajakfiskerforum”. Selv er jeg nybegynder udi geddefiskeri, men blandt andet Dennis’ film kan ikke undgå at give lyst og inspiration til også at udforske denne gren af lystfiskeriet, så jeg var ikke sen til at udnytte denne unikke chance for at komme på vandet med ligesindede kajakfiskere. Jeg føler mig en smule privilegeret ved at have mulighed for at aflure teknik og grej direkte fra en geddefisker, der har bevist at han kan kunsten at fange gedder, og som har lyst til at formidle denne viden.

Altså har jeg lyttet til et par gode råd, inden vi satte ud på søen, og som følge af de råd er det to woblere fra Savage Gear, jeg har monteret på mine dørgestænger – en 4Play Swim & Jerk på den ene stang og en Alien Eel på den anden. Jeg er en nysgerrig sjæl og vil gerne vide så meget som muligt, især hvis det øger mine egne chancer for at få fisk i båden, så imens vi sejler ud på det rolige vand og ned mod søens fjerne ende, spørger jeg Dennis BomBom, hvornår han egentlig startede med at fiske gedder.

– Jeg føler det som om, jeg altid har fisket, siger Dennis og fortsætter: – Som 4-årig var min fætter og jeg med min mormor og morfar på de første fisketure, og senere havde min mor mig med på molen mange gange. Men jeg blev solgt til fiskeriet for alvor, og især til geddefiskeri, da jeg allerede som 10-årig sammen med min fætter listede af sted for at tyvfiske i en nærliggende sø, hvor der var absolut fiskeri forbudt. Der fik jeg min første gedde, og fra det sekund, jeg mærkede den ukontrollerbare og for en 10-årig afsindig stærke fisk, var jeg solgt. Du må huske på, at mange af de fisk, vi fangede dengang, var omtrent lige så store som os selv! Det er blevet til mange gedder siden. Og også andre fisk. Men gedden er stadig den, der står mit lystfiskerhjerte nærmest.

– Nu om dage fanger jeg dog alle mine fisk fra kajak. Det er en fiskeform, som jeg er blevet helt vild med, og som, synes jeg, giver mig mange flere muligheder, uden at jeg føler nogen begrænsninger.

Læs hele artiklen og få masser af tips til geddefiskeri fra kajak i Fiske Avisens januar-udgave, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse