find forsikring
vm_sildefiskeri_2014

Den uofficielle verdensmester i sildefiskeri er kåret

Med en samlet fangst på 45 sild på i alt 6,3 kilo i løbet af en times fiskekonkurrence, kunne Andreas Stracke fra Herdecke i Tyskland, lørdag den 26. april lade sig kåre som uofficiel verdensmester i sildefiskeri, til den 20. udgave af Hvide Sande Sildefestival.


Den totale fangst af sild under de tre konkurrencer for voksne, hver en times varighed samt børne- og juniorkonkurrencen, hver af en halv times varighed, blev sølle 162,18 kilo sild. – Vi skal helt tilbage til 2003 for  at finde et så dårligt samlet fangstresultat af sild; oplyser Dorthe Frydendahl, arrangør og destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening. – I 2003 blev der fanget totalt 116 kilo sild. Der er ingenting i forhold til rekorden fra 1999 hvor den totale fangst blev 1.467 kilo sild; forsætter hun. 

Ifølge Dorthe Frydendahl er noget af forklaringen på den ringe fangst af sild i år, at der var sæler i Slusen som stressede sildestimerne. – Samtidig blev de i alt 280 konkurrencedeltager, heraf 18 børn og 12 juniorer kraftigt drillet af en voldsom blæst fra sydøst, som først lagde sig efter frokost.

Et bemærkelsesværdig Sildefestival

I det hele taget har Sildefestivalen i Hvide Sande bemærket sig ved for det første, at kunne afholde det første uofficielle verdensmesterskab i sildefiskeri og for det andet ved, at have den første danske kvindelige deltager i voksenkonkurrencerne siden starten i 1995. – Vi har desuden haft rekordmange kvindelige konkurrencedeltagere i år; fortæller Dorthe Frydendahl. I alt deltog otte kvindelige lystfiskere i de tre konkurrencer for voksne. – Det er aldrig tidligere set i Sildefestivalens historie men det er absolut en udvikling vi gerne ser udvikle sig yderligere; forklarer hun og tilføjer, at måske skulle man overveje en decideret konkurrence forbeholdt kvinder til Sildefestivalen.

I morgen søndag kl. 11.00 skal Årets Mr. Sild 2014 findes. Mr. Sild er en konkurrence hvor mænd i waders og intet andet dyster om fire kvindelige dommers gunst på forskellig vis. Otte danske og fem tyske mænd har forhåndstilmeldt sig konkurrencen. Senere på dagen kl. 12.30 skal 12 sildefiskeretter dyste om titlen Årets Sildeopskrift og afslutningsvis skal der findes en vinder i Årets Sildefileteringskonkurrence.

Hvide Sande Sildefestival
Sildefestivalen i Hvide Sande har været afholdt siden 1995 og er Danmarks største sildefiskekonkurrence. Fiskekonkurrencerne går ud på at fange flest mulige sild på tid. Der afholdes 3 fiskekonkurrencer for voksne hver af en times varighed, en for juniorer (12-16 år) og en for børn (4-11 år) hver af en halv times varighed. Den samlede rekordfangst er fra 1999 og lyder på 1.467 kilo sild. Personrekorden er ligeledes fra 1999 og lyder på i alt 313 sild (29,8 kilo) på en times fangst. Der deltager årligt mellem 200-300 lystfiskere fra primært Danmark, Tyskland og Holland og den samlede præmiesum udgør over kr. 50.000,-. I 2014 blev der for første gang holdt uofficielt VM i sildefiskeri.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse