find forsikring
dyreetiske_raad_udtalelse_om_lystfiskeri

Det dyreetiske råd: Uacceptabelt at anvende levende fisk som agn

Det dyreetisker råd udsendte i går rådets udtalelse om lystfiskeri. Blandt rådets anbefalinger er et forbud mod brug af levende agn i form af fisk. Rådet afviser desuden ikke, at et forbud mod brug af levende orm og maddiker også komme på tale.


Det Dyreetiske Råd mener ikke, at det er acceptabelt at anvende levende fisk som agn. Rådet har svært ved at se, hvordan dette er foreneligt med dyreværnslovens bestemmelse om at beskytte dyr bedst muligt mod smerte og lidelse m.m. Det Dyreetiske Råd anbefaler derfor, at det gældende forbud mod brug af levende hvirveldyr som agn også skal omfatte fisk. Hvis lystfiskeren gerne vil bruge fisk som agn, skal disse derfor først aflives efter gældende anbefalinger.

Det Dyreetiske Råd finder på nuværende tidspunkt ikke, at der foreligger tilstrækkelig viden om hvirvelløse dyr som fx orm og maddiker til, at Rådet ud fra en velfærdsmæssig betragtning kan tage stilling til brug af disse dyr som levende agn. Rådet anbefaler dog, at der anvendes alternativer, hvor dette er muligt.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse