find forsikring
makrelrekord

DK-rekord: 3-kilos grænsen brudt for makrel

Torsdag blev den danske rekord i makrel forbedre med over et halvt kilo, da Andreas Stolten-Hansen fangede en massiv makrel på lige over 3 kilo.

Andreas beretter selv om rekordfangsten til facebook-gruppen Turbåde og turbådsfiskere på Øresund:

Ja, så kom dagen jeg nok aldrig glemmer! 
På M/S skipper gik vi på jagt efter makrellæer, som vi aften inden havde set lege i overfladen.
Det viste sig at være en super ide! Makreller var der nok af og flere over kiloet! Jeg så mit snit til at finde flåd og lidt sild frem og begyndte så småt at finde fisken på ca 8 meter. Jeg fik et par flotte fisk på over kiloet, og fik en ide om, at de helt store fik måtte gå lige over silden, så den fik et par meter mere på stoppet og det skulle så vise sig at være den helt rigtige dybde.
 
Mit flåd hoppede engang på vandet og lå derefter vandret, og inden jeg fik tænkt færdig gik det ellers afsted med et udløb på 40-50 meter og efter lige ned!

Jeg troede, at det var en god havørred, men da den så gik lige op og mod båden på fuldt smæk var det jo nok ikke en havørred! Det tog mig godt 8 min at få fisken ind og da den kom op i overfladen gik vi lidt i panik, for holde kæft den var stor!

Nå, der var kun en vej, og tog fat i linen og løftede den op, og da den ramte dækket kiggede jeg på skipper, og vi var nok lidt stille i et par sekunder for den havde vi ikke lige set komme.

Skipper sagde, at det nok var en god ide med en vægt og da han så fik sagt dk-rekord, for mig ind og fat i min mobil og ringede til en god ven, hr Carsten Faber for lige at høre, hvad jeg nu skulle gøre!
Da en digital vægt på skibet sagde 2,71 var vi jo alle op at køre! Faber fik sagt posthus og en godkendt vægt. Mig af sted til Hornbæk Fiske Hus, for de måtte have en godkendt vægt og ja, 2 stk endda

Cefen fik lagt fisken op, og det vægten sagde her, var nu ikke til at fatte 3052 gram!! Hold nu kæft en stor fisk!

Vægt 3.052 gram 
Mål 68,5 
Og hele 9,7 over rykken

Tak til Hornbæk fiskehus, Hvideovre Sport, Carsten Faber, Skipper HC og ja mit job hos spar shipping!

Den aktuelle danske rekord er fra 1996 fra Øresund og på 2,440 kilo, fanget af Holger Petersen.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse