find forsikring
henrik_larsen_dropshot_aborre

Dropshotting

Endnu et afmålt kast sender rigget over på modsatte bred. Kulden bider i både fingre og kinder, og det er efterhånden flere timer siden, at jeg sidst har mærket et hug. Egentlig er jeg ved at opgive mit forehavende, men tankerne om, hvad pladsen tidligere har kastet af sig, får mig stædigt til at fortsætte.

Næste kast lander perfekt under et udhængende træ. Jeg nøkker forsigtigt med stangspidsen og mærker et stød i linen – var det mon bunden eller? Længere når jeg ikke at tænke, før jeg må løsne bremsen, mens en rigtig fin aborre stikker i et udløb opstrøms og giver mig kamp til stregen på det lette grej! Kort efter kan jeg genudsætte en rogntung aborre og glæde mig over, at metoden med en ultra langsomt fisket dropshot-agn har sikret mig en ny PR.

Metoden, dropshot, har som mange andre fiskeformer med gummiagn sin oprindelse i USA. Således var særligt bass blandt de oprindelige mål for denne fiskeform. Teknikken har dog også vist sig særdeles effektiv til de europæiske rovfisk, hvorfor både havørred, gedde, sandart og i særdeleshed brakvandsaborrer lader sig overliste af gummikreationerne ved selv meget lave vandtemperaturer.

Dropshotting er ofte blevet forvekslet med vertikaljigging, hvor der fiskes med en gummijig på et jighoved ved at lade dette hoppe hen over bunden. Ved dropshotting har selve agnen derimod aldrig kontakt med selve bunden og kan derfor også anvendes i områder med moderat vegetation. Fiskeri med dropshot lader sig praktisere både fra land og fra båd, men kræver dog forskellige tilgange, både hvad angår udstyr og teknik. I det følgende beskrives den praktiske tilgang og det grej, som kan være med til at sikre dig gode oplevelser med denne både underholdende og effektive fiskeform.

Læs hele Henrik Larsens artikel i Fiske Avisens april-udgave på 88 sider. Den kan købes hos din grejforhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse