find forsikring
tun_pa778_daek_1

Endnu et voldsomt tun-træk i vest Norge

Fiskeribladet fiskaren kan igen berette om en norsk not-båd, der har fået nettet fuldt af blåfinnede tun.

Knap er de tun der i sidste uge blev landet af "Hovden Viking" solgt, før der igen er røre i tun-dammen.
I Tirsdags kom båden "Kvatro" nemlig ind til Herøy med hele fire store eksemplarer af den atlantiske formel 1 fisk.
De havde fisket 160 mil vest for Ålesund da de gik igang med at hive deres net. 
I første omgang troede  mandskabet at de havde fået en gedigen fangst af makrel, hvilket der var målet med turen, så overaskelsen var stor ombord, da det viste sig at omkring 200 blåfinnede tun var gået i nettet.
"Der kan have været færre, men der kan også have været flere", udtaler kaptajn Paul Groven til Fiskeribladet Fiskaren  og fortsætter: "Vi var bange for at nettet skulle ryge. Vi så umiddelbart at der var to store huller i nettet. Vi fjernede ringene da vi skulle slippe fisken ud, men da vi til sidst havde makrellen og de fire blåfinnede som der ikke var liv i ombord, talte vi 60 huller."


Foto: Bernt Lovde Gjendemsjø – Fiskeribladet Fiskaren

De fire fisk der ikke klarede sig vejede mellem 152 og 234 kilo, og med en kilopris på 140 kroner skulle man tro at "Kvatro" havde scoret jackpot, men ifølge skipper Groven er der så meget der skal repareres efter besøget af de voldsomme fisk, at det ikke er noget de bliver rige af.
"Det er oplevelsen af at have været med der er det store. Det første jeg tænkte var, at jeg havde fået lov til at være med til noget vældig specielt og usædvanligt" udtaler Groven til Fiskeribladet Fiskaren

Fiskeavisen fortsætter med at dække historien om tun i vores nærområde tæt – i mellemtiden kan du læse hele historien fra Fiskeribladet Fiskaren Her:

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse