find forsikring
faeoerne_smaabaad

Erfarne småbådsfiskere indtager Færøerne

Fire kompetente småbådsfiskere drager om få uger til Færøerne for
at være med til at afdække mulighederne i det nordatlantiske.

Som et led i udforskningen af fiskeriet på Færøerne har projekt ”Sharkforce” valgt at sende et dansk team af småbådsfiskere til Færøerne for at lade dem deltage i udforskningen af fiskeriet, finde nye pladser, opdyrke nye typer fiskeri og meget mere.

Holdet består af Casper Christensen, der også lægger sin velkendte småbåd ”Dyret 3” til ekspeditionen, Christoffer ”Pumba” Vitek, Thomas ”Maler” Olsen og Kim ”Bamse” Mortensen. Hver for sig meget rutinerede og erfarne småbådsfiskere.

Her følger en kort introduktion af de 4 fiskere:

Casper Christensen:
Købte småbåd som 17-årig. Har pionérfisket altid, 20 års havfiskeri i Norge, 20 års havfiskeri efter torsk i Danmark.
Utallige trollingture og vragture er det blevet til fra Dyret 3, som efterhånden har tusindvis af sømil på bagen.
Fisker på et godt år cirka 150 dage, men på et mindre godt år kan det blive til cirka 80 dage.
Fremtidsplanerne er trolling af laks omkring Stockholm, fiske sildehajer/havfiskeri ved Færøerne til august samt tun fra småbåd i Kroatien til september.

Christoffer Vitek:
Christoffer har været fiskeguide på Grønland gennem to sæsoner for Team Arctic. Han har fisket på Øresund i egen småbåd ”Pumba” siden start 90’erne. Har desuden undervist i fiskeri på ungdomsskole i Gladsaxe og Ballerup siden 1995.
Christoffer har en del fiskeri i Nordnorge efter helleflynder og torsk på samvittigheden.

Thomas Olsen:
Thomas har fisket en del i Nordnorge efter helleflynder og store torsk.
Thomas har derudover fisket direkte efter helleflynder på Færøerne og er en af de få, der har haft succes med dette sammen med skipper Magni Blástein. Thomas rejser gerne verden rundt efter spændende nyt fiskeri. Desuden matros og storfanger på småbåden Pumba igennem mange, mange år.
Kim Mortensen:
Har fisket i 30 år, som småbådsfisker siden 1991. Mest kendt som en dygtig og erfaren trollingfisker, men dyrker også meget havfiskeri. Kim har været blandt top 10 i de sidste 7 år til DM i småbådsfiskeri.
Har fisket på havet i Sverige og Norge de sidste 15 år.
Har fisket blåfinnet tun fra egen båd de sidste tre år og har været med til at lande tun op til 92 kg.
Kim har over 450 laks på samvittigheden op til 15,75 kg.

Det bliver utrolig spændende at følge disse gutter på deres ture til Færøerne. De tager af sted i hold af 2 personer. Christoffer og Thomas er hold 1 og Casper og Kim udgør hold 2.
Første hold rammer Færøerne 12. juni og forlader øgruppen den 28. juni. Andet hold kommer derop den 28. juni og tager hjem igen den 9. juli. Det sidste hold overlapper med min egen ankomst til Færøerne, og jeg håber da på, at de har godt nyt!
Småbådsholdet har flere ting, som skal udforskes. Først og fremmest skal de afprøve det unikke sildehajfiskeri i de kystnære områder fra småbåden.
Derudover er der på Færøerne taget helleflyndere op til 235 kg på langliner, og holdet vil med stor sandsynlighed forsøge at lokalisere og fange nogle af disse prægtige fladfisk.
Derudover skal det generelle havfiskeri testes. Der skal søges nye pladser, og hvem ved, hvad der dukker op fra havet, når fire dygtige havfiskere virkelig går i gang og samtidig kan drage fordel af en småbåds fleksibilitet og ikke mindst mobilitet. Man kan hurtigt rykke fra plads, til plads og på den måde kan man få afsøgt mange pladser i løbet af kort tid.
Kort sagt, der bliver tale om absolut pionerfiskeri, og jeg er sikker på, at der nok skal komme noget spændende ud af turen.
Herfra skal der lyde et – ”Knæk og bræk” drenge!

Haj fiskegrej og metoderne
Henrik Hansen kender, om nogen danskere, fiskeriet efter sildehajerne på Færøerne. Her skriver han kort om det rette grej til fiskeriet og hvilke, metoder der benyttes deroppe.
” Der findes 3 metoder til at fiske haj.

1. Trolling med agn på slæb, som man kender det fra geddefiskeret. Her fisker man med ballon som flåd, og agnen fisker relativt højt i vandet. Metoden er god mod strømmen, og man får dækket et stort område.

2. Drivfiskeri, her er det muligt at fiske med flere agn i vandet og i flere forskellige dybder. Samtidig er det normalt, at man har en pose most fiskeaffald hængende langs bådsiden til at lokke hajerne til.
Mens man driver, er det samtidig muligt at fiske efter andre arter, så som flynder, torsk, lange, sejer, lubbe, hvilket giver fin mulighed for at supplerer sin agn- og fiskebeholdning og fisk til rubby-dubby.

3. Fiskeri fra opankret båd. Normalt kun noget, som bliver brugt, hvis man har set hajer i området eller på virkelige hotspots.

Stangen er en god kraftig stang mellem 50-80 lbs. Hvis der bruges fletline, er rulleøjer absolut ikke en god ide.
Hjulet er et multihjul uden linefører, som kan rumme minimum 400 m 0,80 nylonline. Normalt fiskes der med nylon, men stærk fletline kan også bruges, men det kræver en chok-line af tyk nylon mellem hovedlinen og forfanget for at afbøde de kraftige slag.
Et sæt alm. dansk havgrej er ideelt til alle de andre arter. Der er langt imellem str. XL havfisk på Færøerne, men til gengæld er der mange af dem.

Stadig ledige pladser for kun 5.995,-
Der er stadig mulighed for at benytte sig af det enestående intro tilbud og komme af sted til Færøerne for kun kr. 5.995,-.
I skrivende stund (20. maj) er der følgende ledige pladser:
Tur 1: 13.-17. juni 2010 2 pladser 
Tur 2: 16.-20. juni 2010 3 pladser
Tur 3: 20.-24. juni 2010 6 pladser
Tur 4: 23.-27. juni 2010 6 pladser
Tur 5: 27. juni-1. juli 2010 1 plads
Tur 6: 30. juni-4. juli 2010 6 pladser
Tur 7: 4.-8. juli 2010 0 pladser, men ekstra båd kan indsættes ved min. 4 pers booking
Tur 8: 7.-11. juli 2010 2 pladser
Tur 9: 11.-15. juli 2010 6 pladser 
Tur 10: 14.-18. juli 2010 0 pladser, men ekstra båd kan indsættes ved min. 4 pers booking
Tur 11: 18.-22. juli 2010 4 pladser
Tur 12: 21.-25. juli 2010 6 pladser

På tur 7 og 10 hvor der altså ingen ledige pladser er pt, kan der indsættes en ekstra båd. Det kræver dog, at minimum 4 personer tilmelder sig turen sammen.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse