casting_that_fly_1_2

Filmnyt: Casting that Fly 1 & 2

Lars Chr. Bentsen er Master kasteinstruktør i Federation of Fly Fishers og han er internationalt anerkendt for sine evner i at undervise i fluekast.
I disse to film gennemgår han alt omkring fluekastet med enhånds stang. Den første film er primært for begyndere og let øvede. Den anden film går i dybden med special kast, tilpasning af liner, og et vigtigt afsnit om kastefejl og hvordan de afhælpes.
Et godt fluekast er let og elegant, og disse film viser hvordan det skal gøres.


Casting that Fly 1 Basics
Denne film er for begyndere.
Det er den meget anerkendte fluekaste instruktør Lars Chr. Bentsen, der guider dig hele vejen igennem. Han er Master kasteinstruktør i Federation of Fly Fishers, og han er internationalt anerkendt for sine evner i at undervise i fluekast. I filmen handler det om fluekast med enhånds stang.
Han viser hvordan man sammensætter grejet: Stang, fluehjul, bagline, flueline og forfang.

Han viser i praksis, hvor let du kommer igang med dit aller første fluekast. Vi ser rullekast, overhåndskast, dobbelttræk og hvordan man skyder line.
Men først og fremmest viser Lars Chr. Bentsen de meget vigtige grundelementer i et godt fluekast.

Selvom det er en film for begyndere, så vil mange mere erfarne fluefiskere kunne drage nytte af de helt basale grundelementer i fluekastet. Kender man disse regler, er det meget lettere selv at rette sine fejl.

Et godt fluekast er let og elegant, og denne film viser hvordan det skal gøres.

Casting that Fly 2 Advanced
Lars Chr. Bentsen er Master kasteinstruktør i Federation of Fly Fishers, og han er internationalt anerkendt for sine evner i at undervise i fluekast. I filmen handler det om fluekast med enhånds-stang.

Her i filmen viser han spey cast, 5 forskellige præsentationskast, hvordan man fisker med skydehoved, og vi gennemgår eksempler på kast i forskellige vindretninger.

Vi ser hvordan Lars tilpasser sine skydehoveder, og hvordan man selv kan lave løkker på skydehoved eller flueline.
Lars Chr. Bentsen udfører også de mest almindelige kastefejl. Herefter ser vi præcis hvor fejlen er, og hvordan den rettes. Dette afsnit er værdifuldt for mange fluefiskere. Hvem har ikke prøvet en fisketur hvor kastene drillede:
• Fluen hægtede i forfanget
• Line eller forfang landede ikke strakt
• Problemer med kastelængden?
Se afsnittet om kastefejl. Du ser straks problemet, og hvordan det rettes på din næste fisketur.
Altså en film for såvel begyndere som mere erfarne fluefiskere.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse