find forsikring
finlirpaaflue

Finlir med fluestangen

For mig var det put and take-fiskeriet, der startede det hele. Alle de sjove oplevelser med fluestangen. For mig er put and take-fiskeriet lige så ægte, som når man står ved åen i en massiv klækning af majfluer, hvor bækørrederne går amok i det store ædegilde.

Det er sommer, haletudserne er blevet til små frøer, og insekterne klækker i store mængder. Jeg er ved et af mine lokale vande, Tjæreborg Fiskesø, og jeg skal ud og afprøve min nye Sage TXL-F #3 7’10” fluestang. Med jævne mellemrum ser jeg store trykbølger inde på det lave vand, ørrederne er trukket ind, og nu kan jeg rigtigt gå på sight fishing á la "NZ style". Jeg lister rundt langs søens kant på jagt efter endnu en hugvillig regnbue.

Jeg spotter hurtigt et par fisk tæt ved land. Fluen bliver præsenteret med et delikat "plup", og ørreden svømmer målrettet hen mod fluen. Afvist lige ved næsetippen.

Fluen bliver igen lagt et stykke ud foran ørreden, igen svømmer den målrettet hen mod fluen og afviser den. Hmm, der skal vist et flueskift til. Frem med flueæsken, og efter et hurtigt kig bliver en lille str. 16 Hare`s Ear-nymfe sat på mit 0,14 fluorocarbon-forfang. Det er en meget effektiv flue, når ørrederne er fokuseret på små vandinsekter. Fluen lander lige i fiskens bane, igen svømmer den roligt og målrettet mod fluen, og denne gang inhalerer den nymfen i et snuptag. Tilslaget falder perfekt, og så tager fanden ved den. Det er en utrolig fed fight på min lille klasse 3-stang, og efter et par flotte spring og nogle vilde udløb får jeg den sikkert i land. En fantastisk flot regnbueørred på 3,2 kilo, taget på en lille str. 16 nymfe. Man må sige, at min TXL-F-stang blev testet med succes denne dag!

Læs hele artiklen i juli-udgaven af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse