forside_juni_2012

Fiske Avisens juni-udgave ligger klar

Juni-udgaven af Fiske Avisen er på gaden med 60 sider sprængfyldt med aktuelt stof for alle landets lystfiskere. I det nye nummer kan du bl.a. se frem til at læse om følgende:

Nye muligheder for kajakfiskeren
Som eksperimenterende kajakfisker med udgangspunkt i min havkajak var det fuld af forventning og med stor spænding, at jeg så frem mod den sidste uge i april. Sjældent har jeg studeret vejrudsigten så ofte og intenst som i dagene op til, at jeg skulle modtage to fiskekajakker fra Native Watercraft. I en uge havde jeg råderet over dem med det ene formål at fiske fra dem.

Vejret skuffede, men det blev rigeligt opvejet af de gode oplevelser, som fiskekajakkerne gav!

Læs hele Carsten Skøtt test i det nye nummer af Fiske Avisen.

På jagt efter ørredarter i ørredsøerne
Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Stort set alle fiskearter kan fanges nu, så hvorfor tage en tur i ørredsøen – og så endda på artsjagt?
Jo. Der er faktisk ikke meget at rynke på næsen af om ørredsøerne. De fleste af søerne i landet er veletablerede med smuk natur, et godt dyreliv, komfortable tilkørselsforhold og meget andet. De er ganske velegnede til udflugter med familie og børn, og i det hele taget skulle flere egentlig prøve. Det er ikke, som mange tror, som at stå og fiske i et dambrug, hvor fiskene hugger på alt. Dem, der fisker jævnligt i ørredsøerne, ved, at der som regel skal kæmpes for at fange fisk, og mange tager fra søerne uden fangster – især hen på sommeren, hvor vandets temperatur kommer over ørredernes trivselstemperatur.

Fiske Avisens Frank Sjøgreen kigger nærmere på de ørredarter, du kan møde i de danske ørredsøer i det nye nummer af Fiske Avisen.

Størfiskeri i Poppelsøens Ørredvand
Fiskeriet efter størerne i Poppelsøens Ørredvand ved Ballerup på Sjælland er den senere tid blevet kendt over hele Danmark. Det er et populært fiskeri, der trækker lystfiskere til fra hele landet, og antallet af lystfiskere, der ønsker nærkontakt med det unikke væsen, er stigende.

Fiske Avisen havde derfor aftalt en fisketur efter størerne med Henrik Carl, som efterhånden har landet mere end 110 stører fra Poppelsøen. Henrik havde lovet at indvie mig i fiskeriet og komme med lidt tips og tricks.

Nicolai Ulrik Hansen klæder dig på til dansk størfiskeri i Fiske Avisens juni-udgave.

De nye lakseregler
Det ligner uvægerligt et laksejubelår – næppe nogen kan huske laksefangster på et niveau med så mange laks på så kort tid. Og alligevel står mange med en lidt ambivalent følelse over for det nye kvotesystem, og det afføder naturligvis spørgsmålet: Er det nu også den rigtige måde at forvalte fiskeriet på?

På den ene side må man unægtelig glæde sig over mængden af laksefangster. På den anden side står man med en fornemmelse af, at det hele var for hurtigt overstået. Specielt ved Skjern Å, hvor festen kun varede en uge.

Fiske Avisen har spurgt nogle af dem, som har haft indflydelse på beslutningen og udformningen af reglerne, samt dem, som er erhvervsmæssigt påvirket og lystfiskerne samt deres foreninger og organisationer om deres oplevelse og mening.

Læs hele Poul Skovbjerg Jeppesen i den nye udgave af Fiske Avisen.

Sport Dres Specimen Cup
Der har været fint med tilmeldinger til cuppen denne måned. Især rimterne er pænt repræsenteret og læg her mærke til Thoke og Ulrik, som virkelig har haft en super tur efter de gydende fisk. En del arter er at finde blandt tilmeldingerne, og det er dejligt at se, at både karperne, suderne og karusserne også er begyndt at røre på sig i jeres vande.

Rudskallefiskeriet er ligeledes godt nu, og det afspejles blandt andet af Jørgen Skårups mega fisk på 1,6 kg. Denne fisk er samtidig vinder af andet kvartals præmie for den fisk, der procentvis kommer nærmest den gældende DK-rekord. Jørgens rudskalle udgør således 75 % af den gældende rekord. Tillykke med det!

Se fangsterne i den nye udgave af Fiske Avisen.

Westin Predator Cup
Sædvanen tro har der i maj været lidt mere stille i denne cup, men seks rapporter har dog fundet vej frem. Det er gedder og sandarter, der er blevet tilmeldt. Læg især mærke til Jan Hyllesteds og Jørgen Skårups flotte gedder – begge på 12+. Derudover har Mads Jyde tilmeldt to flotte sandarter på 5+ og fører lige i øjeblikket cuppen.

Der er imidlertid hård kamp om førertrøjen, og forfølgerne er lige i hælene. I top 5 er forskellen kun to point. 1. juni er der sandartpremiere, og vi er spændte på at få nogle rapporter om jeres forhåbentligt gode fangster.
Se fangsterne i den nye udgave af Fiske Avisen.

5,5 kilos pighvar fra vestkysten
Efter at laksesæsonen i Storåen var slut for mit vedkommende med en laks på 8,9 kg og 94 cm, skulle der ske noget andet. Lidt hornfisk i Limfjorden blev der fanget til agnfiskeri efter pighvar, og bukken blev skudt af min søn Frederik den 17. maj. Men så kom østenvinden med muligheden for noget pighvarfiskeri på den jyske vestkyst.

Kennet Brask endte med en pighvar på 5,5 kg! Læs hvordan i det nye nummer af Fiske Avisen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse