find forsikring
soeren_nielsen_helleflynder_dk_rekord

Fiskerikontrollen forhindrede salg af helleflynder

Den knapt 35 kilos store helleflynder, der lørdag blev fanget fra T248 Skagerak blev lagt på is af Fiskerikontrollen – det skyldes omsætningsforbuddet.


Om det skyldes uvidenhed eller mangel på appetit skal være usagt, men planen var, at den store flynder, der lørdag blev fanget fra T248 Skagerak fra Vorupøre Strand, skulle have været under hammeren på Fiskeriauktionen i Hirtshals mandag morgen.

Det forhindrede Fiskerikontrollen dog, før det kom så langt.

– Man må ikke som lystfisker omsætte sin fangst, forklarer overfiskerikontrollør Henrik Nielsen fra kontrollen i Nykøbing til Nordjyske.

Henrik Nielsen fortæller desuden, at man ikke kan eller vil dispensere for bare en enkelt speciel fisk. Han opfordrer i stedet for fangeren til at invitere gæster til at spise fangsten.

– Det er en fremragende spisefisk, forklarer Henrik Nielsen. Han er samtidig glad for den store omtale af helleflynderen, da det giver kontrollen mulighed for at fortælle om reglerne.

Om der vanker en bøde til fangeren af helleflynderen, vil Henrik Nielsen lade være op til kontrollens jurister.

– Formelt set ER det jo et forsøg på at bryde reglerne, slutter han.

Omsætningsforbuddet
Lyst- og fritidsfiskere må ikke sælge deres fangst. Der gælder med andre ord et omsætningsforbud. Fangsten er til eget forbrug. Salg af egen fangst er forbeholdt personer eller selskaber, der er registreret som berettigede til at drive erhvervsmæssigt fiskeri.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse