truede-aal

Foredrag med fiskekonsulent om truede ål

Torsdag den 14. november klokken 19 inviterer Frederikssund Museum ”Færgegården” i Jægerspris til foredrag om truede ål med fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen fra DTU Aqua.

Ålen har gennem tiderne haft kulturhistorisk betydning, været omgærdet af mystik samt levet i tæt samspil med mennesker ved Roskilde Fjord i årtusinder. Nu er den så tæt på at uddø.
Det er alt sammen emner, som Mads Christoffersen fra DTU Aqua kommer ind på ved torsdagens foredrag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ålen er et aktivt væsen og kan vandre over store distancer vand og leve i selv de mindste vandhuller. Derudover har ålens 6.000 kilometer lange gydevandring til Sargassohavet fascineret mange gennem tiderne.

Det er en eftertragtet fisk at fange og spise og har været det, siden de første mennesker kom til. Nu er ålens situation vendt til at være truet med stor risiko for at uddø. Der forskes derfor nu intenst i ålen med formålet at redde den.

Håbet med foredraget er, at fiskeri- og naturinteresserede vil møde op og bidrage med erfaringer, der kan gøre hinanden klogere både på ålen og hvilke tiltag, der skal til for at redde den.
Billetter til torsdagens foredrag kan købes på billetto.dk til 50 kroner eller ved indgangen. Billetten giver også adgang til museet.
 

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri

træpillegrill
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul