find forsikring
fjord_til_fjord_2015

Forsøg på snyd afsløret ved stor fiskekonkurrence med præmier for 120.000 kr

Grejbiksen afholdte for nyligt deres store ‘Fjord til Fjord’ Konkurrence. Konkurrencen foregik under højt humør og fine fangster. Men et forsøg på snyd smed en del malurt i bægeret. Forsøget på snyd blev heldigvis opdaget og er efterfølgende politianmeldt.

Ronnie Knappe, ejer af Grejbiksen og arrangør af fiskekonkurrencen, fortæller at en af deltagerne mødte op, kort efter konkurrencens start, med to meget store havørreder. De to kontrollanter fattede hurtig mistanke om at fiskene ikke var fanget under konkurrencen. Da de konfronterede deltageren med dette, tog han fiskene og ville gå. Så let slap han dog ikke, da han blev tilbageholdt og bedt om en forklaring.

Det viste sig, at han var blevet sat af af nogle kammerater, hvis navne skiftede under forklaringen. Efter mange ”søforklaringer” spurgte deltageren om han måtte låne et toilet. Efter toiletbesøget valgte han at stikke af i fuldt løb ned ad Langagervej, hvor han sprang ind i en ventende bil og derefter forsvandt.

Det viser sig, at personen der forsøgte at snyde, for 2 uger siden fik en top 10 placering i en anden fiskekonkurrence afholdt på Fyn.

Teorien er lige nu, at der er en sammenhæng mellem flere personer, der i flere år har været under mistanke for snyd i både Grejbiksens Fjord til Fjord konkurrence og en anden stor fiskekonkurrence, og der er dermed tale om mulig snyd for over 50.000 kr.

Det skal understreges, at kun én deltager er blevet taget i snyd. Men det har været bemærkelsesværdigt at nogle deltagere, der ikke virker særligt engagerede og i øvrigt ikke har lokalt kendskab til fiskeriet, har kunnet fange så store fisk flere år i træk. Og hvorefter vi har kunnet se, at gevinsterne er blevet solgt på internettet.

”Til disse fiskekonkurrencer med mellem 250 og 500 deltagere, er der tradition for god sportsmanship, og det er derfor ekstra ærgerligt, når nogle få personer forsøger at snyde og dermed ødelægge det for så mange, der ligger meget tid i lystfiskeriet”, forklarer Ronnie Knappe.

Grejbiksen har anmeldt deltageren og de formodede medgerningsmænd til politiet, og har søndag fået meddelelse om, at der er optaget en sag på anmeldelsen.

”Vi ønsker at få stoppet den tilsyneladende organiserede snyd ved vores konkurrencer, hvilket også mine kollegaer rundt om i landet bakker op om”, slutter Ronnie.

Fiskekonkurrencen blev vundet af en debutant og nystartet lystfisker, Steffen Destler, med en fantastisk flot havørred på hele 5,77 kg. Fisken blev fanget tidligt søndag morgen i Århus-bugten. Mens den rutinerede lystfisker Carsten Riis tog sig af 2. pladsen ligeledes med en flot fisk på 3,88 kg. Junior konkurrencen blev vundet af Christian Rohde med en fisk på 0,93 kg.

Alt i alt var det en fantastisk konkurrence med 281 deltagere. Det var 10. år i træk at Grejbiksen afholdte Fjord til Fjord, og det er allerede besluttet at 11. udgave bliver afholdt i weekenden den 22.-24. April 2016.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse