cascaoedua-mk-iii

Grejanmeldelse – HARDY Cascapedia MK III

Ny version af et klassisk fluehjul – Pedro har taget testet og anmelder her Hardys Cascapedia MK III.


Gennem tiderne
Jeg har fisket laks med flue i over 40 år, og det er efterhånden ikke så få laksefluehjul, jeg har haft i hænderne. Jeg har fisket meget med Hardys Perfect-hjul og også med det gamle letvægtshjul Sct. Andrew.

Som en af de første i Danmark, i begyndelsen af halvfjerdserne, begyndte jeg at bruge Hardys Marquis No. 2. Sidenhen fik jeg også adskillige gange ”high tec feber” og prøvede mange finurlige laksehjul.

Men på mine ældre, erfarne dage må jeg sige, at der er en hjultype, som efter min mening er den smukkeste og mest elegante, og det er den gamle amerikanske type med svungen S-håndtag.

Med rødder i Vom Hofe og Zwarg lavede House of Hardy allerede deres sagnomspundne Cascapedia-laksefluhjul i 1930’erne. Mange år senere blev der lavet nogle få hundrede kopier af originalerne, inden Hardy i 00’erne lavede en såkaldt Mark II, som faktisk på mange måder var et nyt hjul.

Cascapedia MKII var helt i aluminium og med en super skivebremse. For at nedbringe vægten var det ventileret på hjulhåndtagssiden, ja, selv det svungne S-håndtag havde huller. For cirka et år siden kom så det sidste skud på stammen – nemlig Mark III, hvor man er gået tilbage til det oprindelige look.

Læs hele anmeldelsen i Fiske Avisens juli-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse