find forsikring
jonas_vammen_gudenaa_laks_11_56

Gudenåen – fiskeriet den seneste måned

Bjerringbro og Langå strækningerne
Den lave vandstand er desværre fortsat, og det har i høj grad påvirket fiskeriet. Det er dog ikke sådan, at der ikke er fanget laks, fordi det er der, men de fleste er enige om, at den lave vandstand bestemt ikke gør tingene lettere. Det er ment på mere end én måde, da den lave vandstand betyder, at fiskene samles i de dybere partier af åen. Dermed samles lystfiskerne også om disse steder, og det har da givet visse parkeringsmæssige problemer, når p-pladserne til de populære pladser har været fyldte.


Laksefiskeriet på Bjerringbro-foreningens vande er dog på trods af vandstanden efterhånden kommet i gang, og der fanges nu rimeligt med fisk. De fleste ligger i størrelsen 4 til 6 kg. Til gengæld har der i den sidste måned været langt mellem de større laks på Bjerringbro-stykkerne. Største laks vejede 7,75 kg og var 92 cm og blev fanget den 19. maj af Jørgen Skov Thomsen på zone 6 på reje.

Ved Langå er der blevet taget større fisk. Største fisk har Jonas Vammen fra Randers fanget. Efter rigtig mange ture til åen og noget, der ligner 130 timers fiskeri, lykkedes det Jonas Vammen fra www.lystfisk.dk at få en forårslaks på hele 11,56 kg 111 cm.

Læs mere om fiskeriet i Gudenåen og Randers Fjord i juli-udgaven af Fiske Avisen, som du kan købe hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse