find forsikring
stougaard_bornholmerfisk

Hårdt arbejde blev belønnet i sidste ende

Fiske Avisen er netop kommet hjem efter læserturen til Bornholm, som blev lavet i samarbejdet med Jan & Bo og Færgen.

13 forventningsfulde lystfiskere knoklede rundt fra morgen til aften på solskinsøen og lagde mange tusinde kast, det hårde arbejde blev dog først belønnet i på sidstedagen. De to første dage blev det alligevel til en fin 2,2 kilos til Kim og en 3,2 kilos fisk, til Jesper… sidstnævnte på hele 73 cm.

Turen til Bornholm gik med færgen fra Ystad (kun halvanden times sejllads), for at fiske efter de berømte store havørreder langs øens klippefyldte kyster; men ingen så noget til dem, da vandet var hamrende koldt – 2-3 grader og ingen fødeemner så vi tæt på kysterne, så havørreder holdt sig åbenbart længere ude til havs.

Kort fortalt, så spændte vejret, i den grad, ben for os. De første tre dage var der knaldtåget, 50 meter sigtbarhed og med let regn af og til og næsten ingen vind. Først den sidste fiskedag, søndag, kom det gode vejr med solskin og stigende temperaturer fra sidst på formiddagen.

De fleste af os tog ned til sydsiden af øen og fiskede på ”Boderne”. En lokalitet, der gav over halvdelen af samtlige fangede havørreder. Ca. en kilometer nord for å-udløbet, gik der en stor bugt ind, og der varmede solen langsomt, men sikkert vandet op.

Havørrederne tændte fuldstændig af i bunden af bugten fra sidst på formiddagen og vi havde et fantastisk fiskeri, med konstant trækkende fisk mellem 2-5 kilo lige ud foran os. Fiskeriet sluttede kun fordi, vi skulle nå færgen kl. 18.30 til Ystad.

På trods af det dårlige vejr, blev der fisket på livet løs alle dage, og da  slutresultatet blev gjort op, var der taget i alt 25 havørreder – næsten halvdelen af disse var nedgængere, som blev genudsat. Den sidste fiskedag gav hele 11 havørreder med den største på 80 centimeter, en nedgænger, som selvfølgelig blev genudsat af fangeren Søren.

Vi boede alle dage hos Per Sjøstrøm på hans dejlige og gæstfrie Hotelpension Verona i Allinge Sandvig, hvor vi blev beværtet til op over begge ører, så meget, at vi helt glemte det dårlige vejr.

Tusind tak for det til Per og hans søde piger – på gensyn til efteråret!

Læs mere om turen i den kommende udgave af Fiske Avisen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse