find forsikring
illingworth

Illingworth – fastspolehjulets fader

Her er fiskeriet heldigvis helt anderledes, og mange lystfiskere binder da også deres egne fluer, laver sine egne blink og woblere, dekorerer sine agn eller bygger sin stang, sit fangstnet eller noget helt syttende.
Hvad er det så for et fiskehjul

Men når man så siger ”største opfindelse siden fiskehjulet”, hvad er det så man mener? Det må jo være noget virkelig epokegørende. Kunne det være opfindelsen af de første simple trisser med et håndtag? Jeg tror det ikke. Det har nok ikke sat sig noget større spor i sin samtid.

Så multihjulet da, som englænderne stod fadder til? Ideen var sund, men håndværket skulle have været så dårligt, at det var op til amerikanerne at stå for populariseringen igennem produktudviklingen af hjulet.
Hvad så med fastspolehjulet? Kan dets opfindelse og introduktion da betegnes som en så revolutionerende nyhed, at det har påvirket sin samtids fiskeri mærkbart? Svaret er afgjort ja!

Det regnede med beskyldninger, trusler, skriverier og berigtigelser, smædekampagner og ind i imellem direkte vold ved fiskevandet, hvis en disse ”uduelige fiskere” med deres alt ødelæggende ”fixed spoole reel” blev mødt ved nogle vande.

Det blev også påstået, at ”vandene snart ville være tømt for fisk” af disse mennesker, som kun var ”lidt bedre end krybskytter”. Og som udøvede et fiskeri, der kun krævede lidt eller ingen ”skills or sportsmanship”.

Læs hele artiklens i Fiske Avisens februar udgave, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller bestil et abonnnement til 299,- for 12 udgaver på 48301368.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse