forside_juni_2011

Juni-udgaven af Fiske Avisen på gaden

Læs bl.a. om:

Norsk laksepremiere
Pludselig nærmer vi os igen 1. juni og dermed den dato, som rigtig mange laksefiskere med spænding ser frem til – Premieren ved de norske lakseelve. Premieren ved de elve, som nogle folk vender tilbage til år efter år efter år. Blandt andet på grund af den fantastiske norske natur, samværet med medfiskere og sidst, men ikke mindst, drømmen om igen – bare lige én gang mere – at opleve det adrenalinkick, som vi alle sammen får, når en stor laks pludselig ud af ingen ting brager ned af elven og flår linen af hjulet. Har man først oplevet det en gang, vender man tilbage, det er sikkert og vidst!
Laksefiskeri er herligt, når det hele går op i en højere enhed, hvilket i høj grad er afhængig af held i forhold til vandstand, opgang af laks, muligheder for fiskevand osv. Men dog også langt hen af vejen afhængig af en lang række af rigtige valg. Rigtige valg hvad enten man fisker med flue eller med spin, hvilket vil vi sætte fokus på i denne artikel.
Læs hele René Hansen og Jeppe Larsens artikel i Fiske Avisen.

Noget om laksefluer
Finmarken 2010 – Speyhacklet Teal and Silver
Strømmen bruser af sted med høj fart og presser sig hårdt mod mine ben. Jeg har med møje og besvær fundet et lille strømlæ, som jeg nu føler mig låst fast i, mens strømmen fosser op omkring lårene. Stiv af skræk og med angsten som maske, klamrer jeg mig panisk til en noget alternativ vadestav gjort af en halvrådden gammel fyrretræskæp. Tåbeligt at stole på en gammel kæp, man finder langs elven, og selvfølgelig knækker den sammen under det massive pres. Ikke at jeg på nogen måde er overvægtig, men for en halvrådden gammel pind må jeg alligevel have føltes lidt som en sværvægter. Heldigvis reagerer min hjerne overraskende hurtigt på denne pludselige ubalance, og kun med nød og næppe holder jeg mig oprejst i vandmasserne. Jeg mangler blot nogle få skridt, så er jeg igennem det værste pres og herefter bliver strømmen mere rolig og jeg kan starte fiskeriet.
Dennis Deleuran skriver om fluer til de norske laks i Fiske Avisen.

Gudenå, Randers Fjord og Alling Å
Bjerringbro- og Langå-strækningerne
Vi mangler vand. Sådan kunne fællesoverskriften godt være for denne artikel. Her adskiller Gudenå sig nok desværre ikke fra alle andre lakseåer. Vandstanden er nu så lav, at alle snakker om den laveste vandstand, de nogensinde har set. Om det ligefrem er sandt står vel hen i det uvisse, men det er helt sikkert, at åen går med meget lav vandføring.
Læs hele Jan Hyllesteds beretning i Fiske Avisen.

Øresundssiderne
Fladfisk og hornfisk syntes at være de mest populære arter i den forgangne periode. Torskefiskeriet har dog også været til tider rigtig godt, afhængig af lokaliteten. Nogle steder har der været horder af små stegetorsk, og andre steder har der været et fornuftigt fiskeri efter flotte spisetorsk op mod 7 kg.
Juni kommer for mange turbådes vedkommende til at stå i torskens tegn. Der kan dog stadig være indslag af hornfisk, og nogle af turbådene vil også prøve fladfiskene. Jeg håber på, at nogle af de småsej, der er fanget i tiden op til denne avis, også vil komme lystfiskerne til gode i juni.
Læs mere om mulighederne på Øresund i Fiske Avisen.

Simons Put and Take
Med hensigten om at kunne levere flest mulige fisk i bedst mulige kvalitet til flest mulige besøgende, besluttede Simon Agerholm at starte put and take søen Simons put and take. Simons put and take skulle drives med én overordnet filosofi om at adskille sig positivt fra andre put and take søer. Visionen ligger Simon ikke skjul på: Flere og bedre fisk i søen giver flere fisk på land til lystfiskerne. Flere fisk på land giver glade lystfiskere, der gladelige returnerer. Der indkøbes store portioner fisk som et resultat af de mange besøgende, og således kan ringen sluttes. Projektet blev ført ud i livet, og de første kunder kunne kaste deres endegrej ud til ørrederne den 26. marts i år.
Nicolai Ulrik Hansen anmelder søen i dette nummer af Fiske Avisen.

Jyske åer
Efter de første par uger i den nye sæson med nogenlunde vandstand i åerne, har manglende vand fra oven gjort, at flere af åerne i det Sydvestjyske har haft rekord lav vandstand. Flere af åerne har virket næsten fisketomme de sidste uger. Set med den optimistiske ”Ja-hat” på, forlænger det bare sæsonen for hjemtagelse af laks, og forhåbentlig får flere af de store lov til at give deres vigtige ”gigant”-gener videre.
Status på hjemtaget laks pr. 15. april: Sneum/Holsted Å: 11 stk., Kongeå: 6 stk. og Varde Å: 29 stk.
Læs hele Jens Lygums beretning i Fiske Avisen.

Du kan få et smugkig i den nye avis på følgende link: http://eavis.fiskeavisen.dk/fiskeavisen/89/

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse