gordon_gedde_king_fisher

King Fisher vindere fik fuld valuta for anstrengelserne på Møn

National Geographic Channel og YouSee havde afholdt en konkurrence i forbindelse med Tv-programmet King Fishers. Peter Lærkholm og Jacob Kontsmann Thomsen havde således vundet en fisketur i min båd samt et ophold på Præstekilde Hotel inkl. femretters middag og vinmenu og en fisketur på Stege Nor den efterfølgende dag. Og på sin vis havde jeg egentlig også vundet – for jeg skulle jo med på samme tur og spise samme mad!

Selvom ingen af os kendte hinanden i forvejen, er det altid nemt at snakke om fiskeri, så snakken gik lystigt over fem dejlige retter på hotellet. Menuen stod på sprødstegt torsk med jordskokkesuppe, gravad okseinderlår, confiteret svin, ostebord og skovbær trifli – det er gourmetkost for geddefiskere!

Næste morgen var der dejlig morgenbuffet og madpakker, der stod pakket og klar, og så er det både nemt og luksus og være geddefisker.

Vi satte båden i havn i Stege og startede på en af de ”sikre” pladser, og efter en halv time havde både Peter og Jacob fanget deres første brakvandsgedde. Deres PR i gedde lå begge på omkring 4-5 kilo, og vi håbede selvfølgelig på at slå den. Sådan gik det desværre ikke, men vi endte da på otte gedder i alt. Jeg fik til gengæld lov at stå for dagens to største fisk. Jeg ville faktisk have ønsket at mine gæster i båden havde taget dem – men klager bestemt heller ikke over at få to velkonditionerede brakvandsgedder i den helt rigtige størrelse – nærmere bestemt 105 og 110 centimeter.

Begge fisk huggede på en Platypus wobler fra Westin i Eelpout farven, der skal imitere ålekvabber. Både wobler og farvemønster er i øvrigt Dansk Design når det er bedst, og udviklet af min ven Allan Christiansen, som jeg vist skylder en lille tak for dagens fangst! Fiskene blev hurtigt fotograferet og genudsat, og ingen af dem blev vejet for at skåne dem mest muligt. Jeg tvivler på den store sneg sig over de magiske ti kilo, men den var ikke langt fra.

I bedste King Fisher stil uddelte Peter og Jacob ”værtspoint” på mail, og Peter skrev følgende til mig efter han kom hjem: – Sikke en herlig dag. Og selv om fordelingen af fiskene var en smule skæv, så synes jeg alligevel at Gordon fortjener max point for værtskab ombord… Jacob svarede følgende – Det var en superfed dag på vandet, og jeg er i den grad blevet hooked på de brakvandsgedder! Tak Gordon for super guidning i et spændende fiskeri.

Det er vist mig der takker – Tak gutter for dejligt selskab og en herlig fisketur.

Læs mere om Gordon P. Henrikens liv og færder på Megalops.dk.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse