goettrup_konkurrence_de_3_flotte_vinderfisk

Konkurrence i Gøttrup Fiskepark

Lørdag den 30. november blev der afholdt konkurrence i Gøttrup Fiskepark. Kristoffer Rico Hansen, der var arrangør af konkurrencen fortæller her, hvordan det gik.


Gøttrup Fiskepark
Gøttrup Fiskepark er en af Danmarks største og kønneste »put & take« fiskepark.
I et stort område på over 100.000 m² ligger der en stor sø, omgivet af en smuk natur med skovpartier, eng- arealer og slugter, hvor man altid kan finde læ for blæst og regn.
I søen er der udsat tusindvis af regnbue-, bæk- og kildeørreder. Desuden findes der også gedder, sandarter samt ål. Der udsættes ørreder fra 0,8 til 10 kg.
Der er ingen fangstbegrænsninger.
Rundt om søen er der borde og bænke samt læhytter.
Desuden er der servicehus med toilet.
Udendørs renseplads og grillpladser.
Fiskeparken er åben døgnet rundt – året rundt.

Konkurrence i fiskeparken lørdag den 30. november
Jeg har for første gang i min fiskekarriere stået for at skulle afholde en fiskekonkurrence. Konkurrencen blev afholdt lørdag den 30. november mellem kl. 08:00 – 13:00 og kostede 140.- at deltage i. Der var præmier til de 3 største fisk, samt første indvejede fisk, flest indvejede fisk og flest arter på land.

Da konkurrencen blev skudt i gang kl. 08.02 var der mødt knap 60 spændte lystfiskere der havde pudset grejet og fundet den helt store grejkasse frem. Der var rigget op til det helt store. Grejkasserne stod klar med diverse små blink, spinnere og powerbait i alle farver, stængerne var rigget til og kaffen var klar på termokanden. vejret var udemærket, det var råkoldt, der var helt vindstille, overskyet, og solen var kun lige begyndt at vise sig ude i horisonten.


Serif med sine 6 flotte fisk.

Første indvejede fisk kom på land kl. 08.05 og blev fanget af Serif Busuladzic. En fin regnbueørred på 56 cm og 1,93 kg og blev taget på Powerbait. Serif formåede at fange 6 fisk, alle i samme størrelse. Arthur Møller formåede også at tage en hurtig regnbue mens solen endnu ikke var stået op. Fisken vejede 2,75 kg. Arthur var en af de få der formåede at lande en fisk mens der stadig var mørkt, for desværre blev der de første 2 timer ikke fanget ret mange fisk. Nogle fiskere ved søen mente at det var det overskyede vejr der gjorde udslaget. Andre mente at det var fordi det var det helt vindstille vejr der gjorde at fiskene blev lidt mere sky.

Heldigvis ændrede vejret sig til det bedre, kl 11.00 skinnede solen fra en skyfri himmel og der begyndte også at komme lidt krusninger på vandet. Det begyndte at kaste en del fisk af sig og der gik rygter om et par fisk der oppe over 4,5 kg. Folk var meget dygtige til at hjælpe hinanden, både da fisken skulle nettes men også med gode tips og tricks. Blandt andet havde Christian Alstrup hurtigt Landet en håndfuld fisk på Gulp orm fisket efter en Bombarda og der blev hurtig delt en håndfuld Gulp orm rundt til sidemændene. Desværre virkede det bare som om at det kun var Christian der kunne finde den helt rigtige teknik med lige netop denne agn. Christian er rookie i faget og fik mange gode tips fra hans kammerat Mikkel Søndergaard. Selvom Christian er en ny lystfisker formåede han at lande hele 10 regnbueørreder med den største på 4,4 kg. Fisken huggede et stykke ude i kastet og virkede ikke som en særlig stor en af slagsen. Det var først da den kom ind og gå langs kanten at den begyndte at tage små udløb. Christian fightede fisken stille og roligt for ikke at belaste linen alt for meget. Til sidst kunne han stille og roligt kante fisken i nettet. Denne fine fisk gav ham en flot 3. plads til konkurrencen. 

Formanden for Fiskejollen.dk var også dukket op til arrangementet og det skulle vise sig ikke at være helt tosset. Han fangede en enkelt fisk i løbet af dagen til gengæld var det en rigtig flok regnbue på 4,04 kg med hele finner.


Knud "formand"  med sin flotte fisk.

Formanden Knud Erik Nielsen beretter:

– Jeg havde stået med gul PB de første 2-3 timer med et par enkelte små nap, så gik jeg over til regnbuefarvet PB med hvidløgslugt. Knap var den landet ude i søen før det sagde bang, og den havde bidt på, den var kroget meget yderligt, men heldigvis var der et par med fiskere der kom og hjalp med at nette den, tak til dem. Jeg fiskede på ca 1½ meters dybe, så resten af dagen havde jeg regnbuefarvet PB på men uden flere hug.

Fisken var rigtig flot og havde en fin hel hale. Fisken rakte desværre kun til en 4 plads til Knud. Samtidig i den anden ende af søen fik Johnny Pedersen et bund solidt hug på sin sorte Montana Marabou vægtbelastet flue fisket efter en bombarda.

– Fisken huggede da jeg lavede et spinstop, fortalte Johnny.

Den sprang flere gange helt fri af vandet, efterfulgt af nogle hidsige udløb. Da fisken skulle nettes opdagede Johnny at det lå oppe ved bilen, heldigvis var der en hjælpsom fisker som gerne ville give en hånd. Fisken var ikke helt nem at lande, der skulle et par forsøg til før det lykkedes. Fisken vejede 4,5 kg og der gik rygter om at han havde nettet søens største fisk. Mikkel Søndergaard der fiskede ved siden af Johnny fiskede også med bombarda og et par sorte fluer. Han formåede også at lande 10 flotte regnbueørred.


Mikkel med sine 10 regnbuer med den største på 5,2 kg.

Den sidste stod han og fightede i de døende minutter inden konkurrencen sluttede. Fisken havde fulgt fluen helt ind til land flere gange og Mikkel kunne se at det ville blive dagens største. Med fiskefeberen siddende helt op i halsen så han igen fisken følge fluen helt ind til land. Mikkel lavede det helt rigtige spinstop og så fluen blive indhaleret 1 meter fra kanten. Efter nogle vandvittige tunge udløb landede han dagens sidste men også største fisk på 5,2 kg som løb med 1. pladsen. Desuden formåede Mikkel at lande 3 flotte fisk over 4 kg. Jeg selv fik ikke fisket ret meget mere end en time sammenlagt. Det blev til 2 fisk taget på en kombination af brun og orange powerbait spundet langsomt ind efter en bombarda.

Den største blev taget 15 min inden lukketid og huggede 10 m fra land. Efter 2 spring helt fri af vandet samt et par udløb fik jeg med hjælp af en medfisker fisken i nettet. Fisken vejede 3,4 kg. Alt i alt en rigtig god dag hvor vejret viste sig fra sin bedste side, folk var glade, smilende og hjælpsomme. Der blev i alt fanget 4 arter fordelt på regnbue-, bæk- og kildeørred samt aborre.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse