find forsikring
laks_tegning

Laksemeteret: Kun få forskydninger

Der er kun sket mindre forskydninger på laksemeteret den seneste uge. Og de laks, der trods alt bliver fanget, bliver vel nærmest kun taget ved et uheld under fiskeriet efter havørred, som nok er det der trækker mest i å-fiskerne lige pt.

Den seneste tids nedbør har sat gang i fiskeriet, og selv om hjemmesiderne for de enkelte vande måske ikke ligefrem bugner af fangstrapporter over havørred, så bliver der fanget pænt med fisk.

Samtidig bekræfter statistikken, at de laks, der fanges her et godt stykke inde i sæsonen, trækker gennemsnittet nedad. Eneste undtagelse er i Vidå, hvor gennemsnitslængden den seneste måned er gået op. Men da der kun er fanget meget få laks i det hele taget, så må det betragtes som noget af et (heldigt) tilfælde.

Den samlede længde af laks fra Ribe Å skal ses i lyset af, at en af de laks, der er hjemtaget fra konsortium-stykket, ikke er angivet med længde. Der er i tabellen efterfølgende derfor medregnet en anslået længde på den pågældende fisk.

Det samme gør sig gældende for en af fiskene fra Kongeå og fra Varde Å, hvor der hvert sted ligeledes er registreret en laks uden længde.
På Sportsfiskerforeningen Vidås hjemmeside er der lidt misvisende informationer, idet der i tabellen over hjemtagne laks er anført 6 stk. mens der i rækken af fangster nedenunder kun er vist 5 stk.

Tallene herunder er indsamlet fredag, den 5. august om formiddagen.
Gudenå (Langå) 3.706 cm (43 stk.)
Gudenå (Bjerringbro) 5.300 cm (67 stk.) informationer fra 29.07.2011
Storå  8.598 cm (94 stk.)
Skjern Å  18.635,5 cm (213 stk.) Bemærk stop for laks over 75 cm!
Varde Å  5.943 cm (68 stk.)
Sneum Å  3.431,5 cm (41 stk.)
Kongeå  1.280 cm (16 stk.)
Holsted Å  87 cm (1 stk.)
Ribe Å  1.735,5 cm (20 stk.) Bemærk stop for laks på ”Konsortiet Ribe Vester Å”!
Brede Å  (2 stk.)
Vidå  426 cm (5 stk.)
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse