img_3961111

Levende klumpfisk på Øresundsakvariet

Klumpfisken er usædvanlig frisk efter omstændighederne, men grundet dens størrelse vil den desværre aldrig på længere sigt komme til at trives i Øresundsakvariets mindre bassiner og vil i løbet af næste uge blive foræret og transporteret til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

– Øresund og det sydlige Kattegat er nogle af de havområder i Danmark hvor klumpfisken optræder med særlig stor hyppighed og vi får næsten hvert år, fra sept.– dec., både indleveringer og rapporteringer om enten døde el. levende klumpfisk. Øresundsakvariet er altid meget interesseret i at få både levende el. døde eksemplarer af klumpfisk dels for at øge vores viden om disse sære fisks forekomst i vore farvande

men også for måske en dag selv at kunne vise et levende eksemplar i et af vore akvarier. I øjeblikket er vores akvarier for små til selv en lille klumpfisk men vi har store planer for i fremtiden at kunne få mulighed for at udbygge Øresundsakvariet så alle med selvsyn kan se hvilke forunderlige skabninger der svømmer rundt i det fantastiske Øresund, siger Jens P. Jeppesen.

– Alle oplysningerne om klumpfiskens mål, fangststed samt andre data bliver indrapporteret til Statens Naturhistoriske Museums store fiskeprojekt kaldet Fiskeatlas www.fiskeatlas.ku.dk. Fiskeatlasset er en pågående national kortlægning af de danske fisk og alle kan indberette sjældne el. bare spændende fiskefangster til folkene bag atlasset, siger marinbiolog Jens P. Jeppesen.

Læs mere om nyheden på Øresundsakvariets egen hjemmeside;

http://www.oresundsakvariet.ku.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse