pige_og_fisk_boern_dyster_2_fisk_om_ugem

National dyst giver børn smag for fisk

Skoledysten "Fisk i Timen" har gennem de seneste tre uger givet skolebørn mod på fisk. I morges genskabte tv-kokken Louisa Lorang, som var dommer i konkurrencen, vinderretten i programmet Go’morgen Danmark på TV2. Enkelthed, fantasi og velsmag har været fokus i bedømmelsen.

”I min bedømmelse har jeg lagt vægt på, at retten skal være simpel, let at gå til og have masser af karaktér. Det har Gl. Lindholm Skole formået med vinderretten, som er let, smager godt og tager sig rigtig godt ud,” siger Louisa Lorang.

Formålet med konkurrencen har været at inspirere børn til at spise mere fisk, og her er hjemkundskabstimerne en god ramme. Lærer på Skolen på Bülowsvej Mette Storm har oplevet, at konkurrencen har givet børnene smag for fisk:

"Eleverne har arbejdet flittigt og med stor interesse med emnet fisk. Selvom mange ikke var helt tilfredse med emnet, så vidste det sig at fisk kunne smage fantastisk og der er blev spist, smagt og vurderet til den store guldmedalje.”

Projektleder i Fiskebranchen Lone Marie Eriksen, som også har været dommer i konkurrencen, har fulgt med på Facebook og er positivt overrasket over børnenes gåpåmod og idéer:

”Vi vil gerne have børn til at spise noget mere fisk. Mange børn synes, at fisk er noget underligt noget, og derfor er jeg blevet glad for at se, hvor sjovt børnene har haft det med konkurrencen. De har i den grad bevist, at fisk kan være nemt at gå til.”

Det var 6. klasserne fra Gl. Lindholm Skole, der løb af med sejren. Retten består af røde fiskedeller med rodfrugter, mos og hjemmebagt brød. Konkurrencen har vist, at børns mange fordomme om fisk hurtigt bliver gjort til skamme, når de selv får lov at folde sig ud i køkkenet. Så for børnene, der har deltaget i ”Fisk i Timen”, bliver det fremover ikke svært at følge det nye kostråd fra Fødevarestyrelsen om, at vi nu skal spise 350 gram fisk om ugen.

Opskrift og billeder er vedlagt
 
Deltagende skoler i dysten "Fisk i Timen"
1.    Kastrupgaardskolen på Amager
2.    Lyngby Private Skole
3.    Lindholm Skole i Nørresundby
4.    Sct. Mariæ Skole i Aalborg
5.    Gram Skole
6.    Østskolen i Faxe
7.    Broskolen i Årslev
8.    Skolen ved Bülowsvej på Frederiksberg
9.    Vestergårdsskolen i Aarhus


Mere om Fiskens Dag: www.fiskensdag.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse