fang_forste_fisk

Nordeafonden og Abu Garcia støtter nyt FZ-projekt: ”Fang din første fisk”

Fishing Zealand har netop fået tilsagn om støtte til projektet ”Fang din første fisk” med 157.000 ,- fra Nordeafondens ”kystpulje”, der i år uddeler op til 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Endvidere har grejproducenten Abu Garcia givet tilsagn, om at donere for 80.000,- fiskeudstyr og Fishing Zealand vil selv investere 80.000,- i projektet.

”Fang din første fisk” indebærer afvikling af 36 gratis kurser/events, fordelt på den danske kyst, og i havnene rundt omkring på Sjælland i Fishing Zealand-kommunerne, for folk der aldrig har fanget fisk før.

– Vi vil gerne give flere den unikke oplevelse at komme ud i den danske natur langs kysterne, og fange deres første fisk. – forklarer Gordon P. Henriksen fra Fishing Zealand. –  At fange en fisk, giver en unik og særdeles værdifuld forbindelse med naturen. Det gavner humøret, reducerer stress og giver selvtillid, og de glæder vil vi gerne være med til at sprede. Derudover vil vi gerne skabe opmærksomhed lokalt, omkring de mange fiskearter og muligheder for at dyrke lystfiskeri, der findes langs kysterne og i vores havne.

”Fang din første fisk”-projektet vil levere tre afgørende ting: grej, information samt kvalificerede fiskeinstruktører.

”Fang fin første fisk” består således bl.a. af grejbanker, fordelt på nøje udvalgte steder, ved kysterne og på øerne i de 12 sjællandske kommuner, der i dag er en del af Fishing Zealand (Lejre, Kalundborg, Vordingborg, Gribskov, Holbæk, Odsherred, Stevns, Faxe, Næstved, Guldborgsund, Frederikssund og Roskilde.)  Grejet er doneret af Abu Garcia.

– Vi synes et projekt som dette er en oplagt mulighed, for at  mange flere kan få øjnene op for alt det lystfiskeri har at byde på, forklarer Christen Stenild, som er direktør i Pure Fishing Danmark, firmaet bag grejsponsoratet.

– Vi leverer grej, som til gengæld vil blive bruge i en lang række sammenhænge, hvor Fishing Zealand og Nordeafonden vil sørge for relevant informationsmateriale på film og tryk, såvel som kompetente instruktører, er et perfekt samarbejde for os, og vi er sikre på det vil blive en stor succes.

Andet element af projektet er information om hvordan man griber lystfiskeriet an. ”Fang din første fisk” skal derfor bestå af en film, en folder samt en række informationsskilte fordelt i havnene. Filmen ”Fang din første fisk” vil være en udløber af Youtube-succesen ”FISKEguiden” og opsummere projektet, formidle glæden ved at fange sin første fisk, samt give en masse gode råd til, hvordan man selv kommer i gang. Disse tiltag vil også kunne bruges af andre i diverse sammenhænge.

De 36 kurser vil fordele sig så vidt muligt, med mindst tre i hver af Fishing Zealands 12 kommuner. Certificerede Fishing Zealand-guider og instruktører vil stå til rådighed for skoler, institutioner, foreninger og lignende, som måtte ønske at komme på fisketur. De kan så booke en dag med grej, instruktør og information i form af film og foldere, så de er helt klædt på til en fisketur efter fx fladfisk, makrel eller hornfisk. Således kan fx lokale spejderforeninger, Røde Kors-centre, Julemærkehjem, SFO’er, skoler m.m. gøre brug af ”Fang din første fisk” – helt gratis!

Paul Debois, sekretariatsleder i Fishing Zealand, er meget begejstret for det nye samarbejde og projekt. – Vi ertaknemmelige for den støtte vi nu får. Et projekt som dette illustrerer på glimrende vis, hvordan Fishing Zealand kan samle interessenter og skabe fælles resultater, som bidrager til medlemskommunerne, men også til lystfiskeri i Danmark generelt. Vi glæder os til at komme i gang!

Projektet kommer til at forløbe fra foråret 2019 til vinteren 2020.

Hvis du ønsker mere information, kan du kontakte ansvarlig for projekt “Fang din første fisk” Gordon P. Henriksen på gordon@megalops.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse