fiskestaenger_nordnorge

Norgesgrej

Stænger, hjul og line
Det er ikke her, der skal spares! Hvad er ideen i at ofre flere tusinde kroner på en rejse for at miste drømmefisken, fordi man lige skulle spare et par kroner på linen? Grejbutikkerne bugner af fornuftigt grej og man behøver ikke pantsætte huset for at kunne få kløerne i et kvalitets-havsæt. Linen er noget af det vigtigste, så lad os starte her – en kvalitets-fletline i omegnen af 0,30 – 0,40 mm med en brudstyrke på 25 til 50 kilo alt efter fabrikat er passende. Gå ikke så meget op i diameteren, den passer sjældent. Brudstyrke og slidstyrke kontra tykkelse er essentielt. Husk, at der er et voldsomt mekanisk slid på linen, når der eksempelvis jigfiskes efter helleflyndere – overvej hvor mange gange, man ruller op og ned i løbet af en enkelt dag! Jeg har selv anvendt WFT KG, Savage Gear Adrenaline, Powerpro, Spider Wire og Whiplash – alle liner, der lever op til mine krav.

Linen skal jo også have et hjul og heller ikke her skal der spares. Jeg har nogle simple krav, der skal opfyldes. Om det er multi- eller fastspolehjul, skal være funktionelt, robust, holde nok line, hvilket vil sige minimum 300 meter til dybder op til 150 meter samt have en jævn og kraftig bremse.

Skal multihjulet så have stjernebremse eller leverdrag?

Læs meget mere og få svaret i Fiske Avisens februar-udgave. Køb den hos din grejhandler eller bladkiosk. Abonnement koster 299,- for 12 udgaver.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse