predator_baeredygtigprofil

Predator Sportfishing sætter fokus på bæredygtigt fiskeri

Grejforretningen Predator Sportsfishing i Odense har arbejdet med virksomhedens sociale arbejdsprofil og rolle, som en del af grejbranchen. Henrik Lützen, der er ejer forretningen fortæller her mere om de enkelte værdier og tankerne bag.


Bæredygtigt fiskeri
Fiskeriet bliver kun ved med at være spændende så længe vi kan fange fisk, derfor må alle hjælpe til at fiskeriet bliver bæredygtigt. Dertil vil vi gerne bidrage igennem nogle tiltag som Vi følger når vi selv fisker og rådgiver vores kunder herom i forbindelse med deres handel hos os.

Bæredygtigheden i naturen afhænger af mange ting, men selvom vi ikke kan kontrollere alle tingene kan vi jo om nogen være fornuftige når fiskestangen skal luftes. Hermed mener vi blot, at man naturligvis kan fange fisk til sig selv, men det er ikke holdbart at fylde tre kummefrysere til at supplere nabobyen med fisk. Fanger man fisk som er i gydedragt, mener vi, at disse bør genudsættes nænsomt. Ligesom når der fanges fisk under mindstemålet, at denne også kommer ud igen og vokser sig stærkere således næste gang den fanges er endnu større og prægtigere.

Denne tankegang er ikke ny eller kvantespringende, men vi mener, at vi som virksomhed i år 2013 og der netop lever at sælge fiskegrej bør tænke sådan. Ved at udvise respekt og gå forrest som det gode eksempel, kan vi alle benytte naturen og drage nytte af dets rige dyreliv mange år frem igennem vores store lidenskab fiskeriet.

For os kan det at fange den store flotte fisk give megen glæde, men vi ser endnu større glæde ved at sætte fisken ud igen og se denne naturlige kæmpe svømme videre. Da det er vores overbevisning at de prægtigste fisk har de bedste gener og dispositioner for at sikre arternes overlevelse. Ved at lade de største fisk blive endnu større bringer de kun en endnu større glæde hos den næste lystfisker som skal tage en god fight med fisken.

Vi kunne godt tænke os rent visionært at se indførslen af et såkaldt fiskevindue for alle fiskarter som lider meget under det rekreative fiskeri. Det betyder at man sætter et mindste mål og et max mål for fisk der hjemtages – således de store moder og fader fisk med de bedste overlevelses evner kan videreføre generationerne i mange år frem.

Predator Sportfishing sociale arbejdsprofil Favor

Forpligtigelse: gå forrest, vise vejen, følge love
Ansvar: for fortsat evolution (fiskebestandens overlevelse)
Værdighed: brug af naturen og dets ressourcer (fiskene) – fisk korrekt med rette grej til rette art
Omtanke: tag kun til eget behov – evt. fiskevindue med min og max mål
Respekt: naturen og dets dyreliv

Disse værdiord danner fundamentet igennem hele vores virksomhedskultur og vores generelle holdning til hvordan vi som virksomhed i DK og som lystfiskere bør bruge naturen.
En sund holdning til at bevare miljøet og dets rige dyreliv som vi nyder…

Predator Sportfishing Genbruger for miljøets skyld
Men vores ansvar stopper ikke her. Vi mener at genbrug kan indføres i vores virksomhed og særligt i arbejdsgangen med leverancer af vores produkter.
Derfor har vi bevidst valgt at genbruge alle vores indpakningsmaterialer, pap, papkasse, bokse, beholder og paprør ja kort sagt alle de tænkelige og utænkelige ting vi modtager og sender videre.

Vi har endvidere bedt vores leverandører om at sende produkter i genbrugsmaterialer og bruge mindst muligt indpakning således fragtmændene sparer på brændstoffet til vores butik. Velvidende at vi kun er en lille brik føler vi et ansvar og stor bevidsthed omkring naturen, miljøet og bæredygtigheden i fiskeriet.

Derfor når du som kunde hos os modtager din pakke, ved du nu at den er sendt i genbrugt emballage, din sikkerhed og garanti for en "grønnere webshop-handel".

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse