find forsikring
hojrup_rimte_dagbog_2010_550

Rimtedagbog 2010

22. marts
Efter en lang og kold vinter havde foråret endelig fået fat, og de første fisk i form af nogle fine brakvandsskaller og mindre rimter havde været oppe at vende. Nu var det dog tid til at se, om de større rimter var ved at være i gang. Og da jeg havde fri fra skole, planlagde jeg en dagstur til åen. En af mine venner havde været af sted dagen før og nulbonnet, så jeg var lidt spændt på, om jeg kunne gøre det bedre end ham.

Jeg tog af sted hjemmefra omkring kl. 7.00 og var ved åen ca. kl. 8.00. Det blæste jævnt og var overskyet, og jeg startede med at gå ned til en bro, som krydser åen, for at rigge til og starte fiskeriet der.

Det var dejligt at være ude igen og ikke mindst skønt at se åen igen. Det var efterhånden et års tid siden sidst, og jeg kunne konstatere, at vandstanden var noget højere end sidste år, og at der var godt med strøm. Quiveren blev rigget til med et 15 grams bly og en Kamasan wide gape str. 8. Ormene blev hevet frem og første kast lagt.

Vejret var lidt mere råt end, hvad jeg normalt forbinder med rimtefiskeri. Som altid i starten af en tur sad jeg og reflekterede lidt over, hvad dagen mon ville byde på, men mine tanker blev hurtigt brudt af, at quiveren flexede totalt sammen. ”Øhh”, det havde jeg ikke lige regnet med! Modhugget faldt pr. refleks, og resultatet var fast fisk. Årets første rimte fra åen viste sig at være en lille fyr på 1 kg. Dejligt at se, at der var fisk oppe.

Læs hele dagbogen i Fiske Avisens marts-udgave, som kan købes hos din grejhandler, kiosk eller bestilles på 48301368.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse