nicolai_ulrik_hansen_orred_simons_put_and_take

Simons Put and Take: Kig os efter i kortene

Førstkommende fredag, den 27. september får Dyreetisk Råd og andre med interesse for lyst/sportsfiskeri og dyrevelfærd, herunder medierne, mulighed for at kigge en af Sjællands største Put & Take søer i kortene. Muligheden er tilstede ved Gundsømagle, hvor Simons Put & Take foretager en stor udsætning af ørreder mellem kl. 11:00 og 12:00.



– Jeg vil gerne benytte lejligheden til at vise, at ørrederne har det rigtig godt, og samtidig redegøre for, hvordan det rent faktisk står til, både med etiske aspektre, dyrevelfærd, opdræt af fisk til Put & Take, transport af levende fisk og Put & Take generelt, siger Simon Agerholm.

Invitationen er en reaktion på en anbefaling fra Det Dyreetiske Råd til Fødevareministeren om at forbyde Put & Take-fiskeri.

– Vi ser med meget positive øjne på, at Dyreetisk Råd ønsker et serviceeftersyn af branchen og vil gerne vise, at mange af de aspekter Dyreetisk Råd har betænkeligheder ved, faktisk er noget vi længe har arbejdet med og fortsat ønsker at udvikle. Vi er en Put & Take sø i sin absolute grundform. Der fiskes udelukkede efter ørreder fra nogle af Danmarks dygtigste dambrugere. Vi har forbud mod C&R og søger at påvirke søens naturlige fauna så lidt som muligt.Vi har da også – frivilligt og på eget initiativ – valgt at frede samtlige andre arter end ørreder i søen, blandt andet den stærkt truede ål, som vi har en stor og stærk lokalbestand af. Der udføres desuden en årlig faunascreening af søen for at sikre et optimalt og bæredygtigt lystfiskermiljø, siger Simon Agerholm.

Til stede vil være på fredag :
– Simon Agerholm (indehaver)
– Tommy Kristensen (biolog)
– Karsten Kjeldsen (transportør og indehaver af P&T)

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse