find forsikring
rimte_fiskekrogen_april2012

Specimensiderne

Stor gedde, kæmpeaborrer, mega sandart og en gigant rimte.


Siden sidst
Så er foråret kommet, og med det kom der også en masse rapporter. Indbakken har været fyldt, og det er fedt at se, at så mange har været ude ved vandene. Rimterne kom tidligt i gang i år, og efter endnu en vinter, hvor vi ikke fik så mange gode ture, har det været dejligt med noget af det fiskeri, vi føler, vi har godt styr på. På vores seks rimteture har vi haft et fantastisk underholdende fiskeri med over 250 fisk på land. Hovedsageligt mindre fisk, men med de to største på 2,5 og 2,375 kg. Ganske fine fisk, men der skulle gerne komme flere store senere på sæsonen. Både quiveren og flåddet har produceret godt med fisk, og favoritagnen har været brød.
Ud over rimterne er det blevet til et par å-geddeture. Det er et fiskeri, vi endnu ikke er så bekendt med, så med en fisk på 6,3 kg til Jeppe, er vi godt tilfredse.

Sport Dres Specimen Cup
Vi er ikke de eneste, der har moret os med det tidlige rimtefiskeri, og vi har allerede fem fisk på denne liste. Listen toppes af en kæmperimte på 3,2 kg, fanget af Peter Villars. En fisk for livet og en fisk, der meget vel også kan ligge nummer et, når året er omme.
Her i 2012 gives den kvartalsvise præmie til den fisk, der procentvis kommer nærmest den gældende DK-rekord inden for de otte arter, der er med i cuppen. I dette kvartal er der ikke megen tvivl om, at Peter Villars løber af med præmien. Vægten på hans rimte udgør 85 % af den gældende DK-rekord. Tillykke med det!
Denne måned er det også tid til at trække lod blandt de syv indsendte rapporter, og lodtrækningsvinderen blev Jesper Bruno Nielsen.

Westin Predator Cup
Det er med åben mund og kæben på gulvet, at vi har modtaget rapporter til rovfiskecuppen i denne måned. Det er nærmest lutter kæmpefisk, der er blevet tilmeldt. Først og fremmest er der Jørgen Skårups mega sandart på 8,3 kg. Ud over denne har vi fået et hav af flotte aborrer med flere pæne dubléer. Mange af fiskene overgår den største aborre, vi så sidste år, og Henrik Carls fisk på 1,98 kg er indtil videre den største, vi har set i år.
Bliver de mon større?

Gedderne ville også være med, og især én fisk springer i øjnene. Keld Andersens gedde fra det jyske på 13,8 kg er en drømmefisk!
Desværre blev denne fisk ikke genudsat, hvilket allerede har skabt lidt debat på hjemmesiden samt sat nogle tanker i gang hos os. Den geddefredning, der eksisterer i øjeblikket, freder gedderne i hele april måned. Problemet er blot, at det er utroligt svært at generalisere, hvornår gedderne gyder, da de danske geddevande er vidt forskellige. Faktum er, at man de fleste år kan fange (og hjemtage) rogntunge gedder i løbet af februar og marts, hvilket vi da også har set flere eksempler på i år. Sidste år – efter en lang og hård vinter – fangede vi udlegede gedder d. 31. marts. Så man kan spørge sig selv, hvor godt geddefredningen fungerer i praksis, hvis formålet er at beskytte vores gedder. Ville det ikke i stedet være en idé at indføre krav om genudsætning af alle gedder fra januar til maj?

Samtidig vil vi gerne appellere til, at man som lystfisker også selv tager et ansvar og tænker over, hvad man selv kan gøre for at nyde godt af fiskeriet i årene fremover. Geddefiskeri er ofte præget af en del mindre fisk i 2-4 kilos klassen, og for os at se ville det mest fornuftige være (hvis man gerne vil have fisk med hjem) at tage et par af de mindre fisk med hjem og lade de store få friheden igen. Tænk på den glæde sådan en fisk kan give en anden fanger, og tænk på de utroligt stærke gener, en storfisk kan videreføre. Det må være i alles interesse.

Læs mere på Specimensiderne i Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse