dsf_logo_new

Sportsfiskerne jubler over ny Naturfond

Den nye Naturfond er en gave til sportsfiskerne, naturen og alle danskere. Danmarks Sportsfiskerforbund er begejstrede for fonden, og tror på den kan bane vejen for flere og større, naturlige fiskebestande i Danmark.



Alle danskere kan glæde sig. Den Danske Naturfond er nu en realitet, og den vil være med til at sikre naturen et rigere indhold, at vandløb, søer og indre farvande bliver renere, reducere udledning af drivhusgasser, og styrke den folkelige forankring, herunder opbakning og lyst til deltagelse i arbejdet med genopretning og beskyttelse af naturen.

Danmarks Sportsfiskerforbund glæder sig på hele Danmarks og alle danskeres vegne, og ønsker alle et stort tillykke med Den Danske Naturfond, der nu er en realitet.

– At det lykkedes, er et udtryk for, at Folketing og regering anerkender behovet for en ekstra indsats for naturen. Vi ønsker Den Danske Naturfond al mulig held og lykke. Med den kan vi få en bedre natur og vandmiljø, og demed få skabt det rette fundament for flere og større, vilde fiskebestande, siger Verner W. Hansen, der er formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.

Den nye naturfond er blevet til efter et massivt pres fra blandt andre Danmarks Sportsfiskerforbund, der i 2013 gik sammen de andre grønne organisationer for at indrykke et grønt opråb til regeringen. Ambitionen var at få en naturfond, der kan være med til at sikre den danske natur – herunder fokuserer sportsfiskerforbundet specielt på en forbedring af danske vandmiljø til gavn for de vilde, danske fiskebestande.

Sportsfiskerne vil hjælpe
Naturfonden vil blandt andet ved opkøb landbrugsjorder kunne være med til at skabe større sammenhæng i dan danske natur, og her vil det være oplagt at gøre en ekstra indsats i ådale og sønære arealer, hvor der med helhedsløsninger opnås en stor forbedring af vandmiljøet og klimaet.
Det er netop dette engagement og de ambitioner sportsfiskerforbundet har efterlyst hos regeringen gennem de senere år, og fonden vil derfor få al den opbakning, den kan ønske fra forbundet.

– Vi lover, at vi og vores mange medlemmer, vil være med til at sikre den folkelige opbakning. Vi stiller gerne vores organisation til rådighed for fonden med kompetent faglig viden på natur, fiske- og vandmiljøområdet samt med masser af erfaring ude hos vores lokale, frivillige ildsjæle, der trofast har arbejdet for at forbedre det danske vandmiljø i mange år, siger Verner W. Hansen.

– Fonden skal især være med til at styrke indsatsen for et renere vandmiljø og sikre naturens mangfoldighed gennem forbedringer af levestederne for dyr og planter.

Store forventninger
Den Danske Naturfond opbygger igennem en periode på fire år (2015-2018) en startkapital på 875 mio. kroner.
Regeringen har aftalt med Venstre og Det Konservative Folkeparti, at staten kommer med 500 mio. kroner, VILLUM FONDEN bidrager med 250 mio. kroner og Aage V. Jensen Naturfond med 125 mio. kroner.

– Vi har store forventninger til, hvad fonden kan gøre for vores fælles natur. Den er blevet til takket være generøse tilbud fra VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond – og et massivt pres fra de grønne organisationer ikke at forglemme.

Det kan vi være stolte af, og de 600.000 danskere, der hvert år fisker i vandløb, søer eller langs de danske kyster kan godt begynde at glæde sig. Vi kan ende med at få et lyst- og sportsfiskeri i verdensklasse, slutter Verner W. Hansen, formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse