fiskepleje

Stor fremgang for ørreder omkring Vilholt

I 2008 fjernede Naturstyrelsen en opstemning i Gudenåen ved Vilholt Mølle. Projektet genskabte åens naturlige og hurtigt strømmende forløb med gode gydemuligheder for blandt andet ørred og fri passage for vandrefisk, og der kom hurtigt en stor ørredbestand, også på en strækning, hvor bestanden tidligere var meget lille. Det skriver fiskeplejer.dk.

En god naturlig ørredbestand er tegn på, at naturen har det godt, så de mange ørreder viser, at projektet er en stor succes. 

DTU Aqua har senest undersøgt fiskebestanden i september 2012, og fiskeplejekonsulent Jan Nielsen har nu lavet en kort videofilm om fiskeundersøgelsen samt et notat, der beskriver ørredbestandens udvikling i området siden 1984.

Søørreden fra Mossø fandt allerede gydepladserne det første år, efter at opstemningen var fjernet, og der har lige siden været en stor ørredbestand i området. Bestanden er øget med mindst fire ørreder for hver meter af Gudenåen, siden opstemningen blev fjernet. Det interessante er, at det både er sket op- og nedstrøms møllen, idet der nu er flere gydefisk end tidligere og derfor bliver gydt flere æg.

Læs mere om projektet og resultaterne på fiskepleje.dk.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse